Love your socket 754?

Discussion in 'AMD Processors' started by tsuehpsyde, Jun 4, 2005.

  1. tsuehpsyde

    tsuehpsyde [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,595
    Joined:
    Oct 22, 2004
    I've never been in a room fulla servers, but I spend enough time next to my computer, with a Sunon 120mm fan on the rad blowing like 115+ CFM or something like that, and I'm used to it. Computer noise never bothered me, but this is a step above where I'd like it, but it doesn't really bother me. I think the 86.5CFM Panaflo's are about my sweetspot for noise to performance.

    Full Folding Ahead!

    [​IMG]
     
  2. Emission

    Emission [H]ardness Supreme

    Messages:
    4,253
    Joined:
    Dec 6, 2005
    Yea, my dad works in the computer field and hes been on some jobs at data centers (You know, the places that are sky-high with servers). Hes brought back some high-flow fans from those and I got a couple. Cut a hole in my box and it provides awesome venting on even low.
     
  3. vogar34

    vogar34 Limp Gawd

    Messages:
    246
    Joined:
    Jul 30, 2003
    All we need now is cases that come with box fans attached to the sides.
     
  4. Borgschulze

    Borgschulze 2[H]4U

    Messages:
    3,560
    Joined:
    Feb 28, 2005
    Duct Tape.
     
  5. BigMacAttack

    BigMacAttack [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,563
    Joined:
    Jan 5, 2006
    Well, I'm late to the party - but as they say, "better late than never!"

    I have 2 rigs.
    Work system:
    Raidmax Storm case (both systems)
    420w psu
    Asus K8V mobo
    A64 3700+ Clawhammer @ 2.56 ghz
    Gigabyte 3D Cooler Ultra GT hs/f (both systems)
    1 gb (2x512) PC3200 DDR 400
    VisionTek AGP X800Pro 256 mb
    Best 3DMark 03 score - 12,320

    Gaming rig in sig.
     
  6. cornelious0_0

    cornelious0_0 [H]ardForum Junkie

    Messages:
    12,783
    Joined:
    Apr 6, 2003
    The girlfriend and I are moving in with her mom so that the rent money every month can be saved away, so that we can move to BC next summer...and I figure I should be able to swipe some money out of that to build a sub-$1000 SN85G4V3 s754 shuttle...hopefully.
     
  7. tsuehpsyde

    tsuehpsyde [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,595
    Joined:
    Oct 22, 2004
    Get a decent videocard in there too! Like an X800GTO2 or something moddable...seeing you on crappy hardware brings a tear to my eye. You're the one who got me started into this sillyness. :p

    Full Folding Ahead!

    [​IMG]
     
  8. Nacho

    Nacho Limp Gawd

    Messages:
    474
    Joined:
    Dec 23, 2005
    Well I'm still rollin my s754.. I dont have a screenshot of my 340+ htt clocks.. I could always try again :)

    Darn 2500 sempron with its x7 multi.. makes my dfi nf3 work.

    Day in and day out I run 300x7 so does that count :)
     
  9. cornelious0_0

    cornelious0_0 [H]ardForum Junkie

    Messages:
    12,783
    Joined:
    Apr 6, 2003
    That means a lot man, it really does...I'm tryin'...but other things are taking priority. :(
     
  10. tsuehpsyde

    tsuehpsyde [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,595
    Joined:
    Oct 22, 2004
    Ya, I know how that goes man. Let us all know when you go to build your next system, you've got more than a few friends in the 754 club as well as these forums in general. I'm sure with our combined power we can find you some hella good/cheap parts, and possibly kick in a few extras. ;)

    Full Folding Ahead!

    [​IMG]
     
  11. Peach

    Peach Gawd

    Messages:
    994
    Joined:
    Feb 3, 2005
    Whats the best PCI-E motherboard for 754?
     
  12. CCUABIDExORxDIE

    CCUABIDExORxDIE 2[H]4U

    Messages:
    2,957
    Joined:
    Jan 30, 2005
  13. cornelious0_0

    cornelious0_0 [H]ardForum Junkie

    Messages:
    12,783
    Joined:
    Apr 6, 2003
    Hopefully it's not too long before I can build a new rig...

    First thing I might be doing is getting a gig of ram for this 1800+ AXP and a new hard drive and just dropping it all inside a Shuttle SN41G2. It's something small that I can mod/get painted that won't cost a whole lot...and that way I've got a system that I'm not comPLETELY ashamed of until I can afford better.
     
  14. Emission

    Emission [H]ardness Supreme

    Messages:
    4,253
    Joined:
    Dec 6, 2005
    Ok guys! Im back in the club! Decided to wait it out till enhanced software and OS'es come out and such. Im just gonna have to learn how to tweak this DFI :) . Uncapping, here I come! :D
     
  15. uzum4ki

    uzum4ki Limp Gawd

    Messages:
    196
    Joined:
    Jan 26, 2005
  16. BigMacAttack

    BigMacAttack [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,563
    Joined:
    Jan 5, 2006
    I just got this one in on Tuesday and will be installing it shortly
    Gigabyte GA-K8NE Socket 754 NVIDIA nForce4 4X ATX PCI-e
    http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813128308
    It was $68 + shipping.
    I have an Asus K8N4-E Deluxe right now but it is having vcore issues in that no matter what I set the vcore to in bios it won't go any more than .04v over stock. I will try a new Enermax psu and ClockGen to see if I can get the vcore to go up. If any of you have any input please feel free to interject - I'm all ears.
    My present oc is at 2.5ghz (250x10) @ 1.44v, ram at DDR333 2.5-3-3-7 1T. I've seen these Venice 3000+ cpu's go to anywhere from 2.65 ghz to 2.8 ghz at up to 1.6v. That's where I'm heading if I can get more vcore from the Asus. If not - the Gigabyte mobo goes in and I keep on trying.
     
  17. Kingofl337

    Kingofl337 Gawd

    Messages:
    850
    Joined:
    Nov 18, 2003
    I just bought a new 3000+ Venice to replace my DTR CPU. (Hopes for some good overclocking)
     
  18. BigMacAttack

    BigMacAttack [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,563
    Joined:
    Jan 5, 2006
    I
    They are very nice overclockers. I'm getting 50 mhz on the fsb (250x10) on very nearly stock voltage with no problems and there is more to be had with the right setup. See my post above yours.
     
  19. Peach

    Peach Gawd

    Messages:
    994
    Joined:
    Feb 3, 2005
    I'm currently trying to decide between the EPoX SLI s754 board, and the DFI NF4X Infinity, I heard both OC about the same, the EPoX has a better chipset, looks better, but the layout sucks, don't know what to do :(
     
  20. mathot

    mathot Gawd

    Messages:
    521
    Joined:
    Feb 13, 2005
    Hey Kingof1337, what are you doing with your dtr? My venice didnt clock that well, so if your chip isnt that bad I would be interested.
     
  21. Ruiner

    Ruiner 2[H]4U

    Messages:
    3,062
    Joined:
    Aug 22, 2000
    Some downsides to the Infinity:
    So far the bios is flubbed so no hardware monitoring software works properly.
    The NB fan is noisy, but adding a passive HS is easy.
    When I first got it it would frequently not recognize my USB kb/mouse and require a reboot. I haven't had that issue in a while.

    I never fully explored its HTT limits, but mine was good to at least 330, IIRC.
     
  22. uzum4ki

    uzum4ki Limp Gawd

    Messages:
    196
    Joined:
    Jan 26, 2005
    I'd grab the EPoX, the DFI can be kinda quirky.
     
  23. BigMacAttack

    BigMacAttack [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,563
    Joined:
    Jan 5, 2006
    Just be aware that Epox customer service in the US is non-existent on the web. I, too was interested in the Epox but once I couldn't find a website for them that killed it for me. I don't know about phone support. They are supposed to be good performing boards but you need to support them domestically if you are gonna sell them here and they don't seem to have gotten that part down yet - unless I am just missing something here. Does anyone else have a website address for Epox here in the US?
     
  24. Bullitt

    Bullitt 2[H]4U

    Messages:
    2,537
    Joined:
    Sep 28, 2004
    Well, call me an idiot for not getting the 3700 for $155 last fall, but I just found a 3400 NC @ Monarch for $121 shipped (ADA3400AEP4AX chip). Time for my last cheap build before m2 hits.

    Now if I can just find a passively cooled 6200 with the 128bit memory, I'll be in shape for a htpc/media encoding/modest gaming rig.

    Total cost:
    3400 NC = $121
    Shuttle sn85g4v3 = $150 (newegg sale last Feb)
    Memory (1gb mushkin single dimm) = $62 (Outpost deal 1/7/06)
    160gig seagate $105 (spare part)
    BenQ burner $54
    Spare GF4MX (gotta ditch it, but its got a passive cooler)

    Just under $500 shipped.
     
  25. Mr. Stryker

    Mr. Stryker [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,210
    Joined:
    Mar 15, 2005
    i'm getting $160 on thursday, so I'll get a 2800+ Sempron and what motherboard should i get that can OC to at least 2.6ghz and I already have PC4000 ram. I want to keep using my GeForce 6800 AGP and please don't tell me to get a DFI lanparty motherboard or the Chaintech one.
     
  26. cornelious0_0

    cornelious0_0 [H]ardForum Junkie

    Messages:
    12,783
    Joined:
    Apr 6, 2003
    What beef do you have with DFI that'd be keeping you from picking up the Lanparty 250GB? It's such a sweeta$$ board.
     
  27. Emission

    Emission [H]ardness Supreme

    Messages:
    4,253
    Joined:
    Dec 6, 2005
    I had the DFI (Still do, its up for sale in my FS Thread :p ), and the memory options are overwhelming :eek: . Take a look at Foxconns offerings, the GeForce 6150/430 stuff is out, and I believe its avaliable for S754, also check out MSI.
     
  28. Nuc_E

    Nuc_E [H]ardForum Junkie

    Messages:
    11,610
    Joined:
    May 30, 2001
    But the 6150 stuff is all PCI-E. The DFI is THE way to go if you are looking for a 754 NF3 board though.
     
  29. Mr. Stryker

    Mr. Stryker [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,210
    Joined:
    Mar 15, 2005
    Its a $100 board (the DFI) and I only have $160 (75 for a Sempron 2800+ so that leaves me 85 dollars but I'll need a cheaper motherbaord so I'd have enough to cover the tax and shipping costs.)
     
  30. Nuc_E

    Nuc_E [H]ardForum Junkie

    Messages:
    11,610
    Joined:
    May 30, 2001
    Gotcha. The Chaintech VNF3-250 is another good board that people around here have had good experiences with. It's only $58 at Newegg, but its OOS at the moment.
     
  31. Selecter

    Selecter Gawd

    Messages:
    841
    Joined:
    Jan 25, 2004
    I vote for the Chaintech also. Not quite as good has the DFI but it's 2/3rds the price too.
     
  32. Mr. Stryker

    Mr. Stryker [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,210
    Joined:
    Mar 15, 2005
    And that Chaintech board cannot change multiplier.. according to the OCworkbench.net's review of it ( and i would like to )
     
  33. CRXican

    CRXican [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,962
    Joined:
    Jul 28, 2004
    I have the Chaintech and think it blows ass. Shitty temp reporting and annoying screeching noise from the mobo. The last straw was when my PC began restarting on its own and the motherboard refused to boot with 512 X 2 of RAM.

    I have the DFI now. No issues yet.
     
  34. Nuc_E

    Nuc_E [H]ardForum Junkie

    Messages:
    11,610
    Joined:
    May 30, 2001

    But Semprons are locked, so that doesn't matter.
     
  35. cornelious0_0

    cornelious0_0 [H]ardForum Junkie

    Messages:
    12,783
    Joined:
    Apr 6, 2003
    In a way it does matter...Semprons (and all retail A64's other then FX chips) have anything higher then their default multiplier locked. If OCWB is saying that you can't change multiplier's...they're most likely saying that you can't at ALL...up or down...which does kinda suck.
     
  36. Nuc_E

    Nuc_E [H]ardForum Junkie

    Messages:
    11,610
    Joined:
    May 30, 2001
    I thought Semprons were locked up AND down. At least my 2600+ was. Did they change something in the new revisions?
     
  37. grahamf

    grahamf n00b

    Messages:
    43
    Joined:
    Dec 14, 2005
    the lower end semprons are locked both up and down as they do not have cool and quiet. the higher up models, 3000+ and up, have cool and quiet and therefor have their downward mulipliers opened up.
     
  38. Nuc_E

    Nuc_E [H]ardForum Junkie

    Messages:
    11,610
    Joined:
    May 30, 2001
    Ah. Okay. Makes sense. I knew the lower end ones didn't have C&Q.
     
  39. uzum4ki

    uzum4ki Limp Gawd

    Messages:
    196
    Joined:
    Jan 26, 2005
    My K8NS Pro has been treating me nicely, just make sure you flash to the newest BIOS, loads of OC options.