Broken GPU-Z Install?

Discussion in 'Video Cards' started by VanGoghComplex, Aug 10, 2018 at 5:11 AM.

  1. VanGoghComplex

    VanGoghComplex [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,187
    Joined:
    Apr 5, 2016
    Hey all! This possibly isn't the right forum, but I figured I'd probably find the expertise here...

    Running GPU-Z on Win10, set to auto-start minimized with Windows.

    Intermittently, on logon, I get these two error messages in sequence:

    Capture.PNG

    Capture2.PNG

    Sometimes, after "OK"ing the second box, GPU-Z starts as normal. More often, it doesn't. When I go to start it manually, it works fine.

    This doesn't happen on every boot. I'd say about 60% of the time it does.

    I've tried uninstalling and reinstalling GPU-Z, disabling and re-enabling auto-startup, and checked for duplicate entries in msconfig. I'm at a bit of a loss.

    Thanks!
     
  2. Shadowed

    Shadowed Limp Gawd

    Messages:
    208
    Joined:
    Mar 21, 2018
    What GPU and driver version do you have?
     
  3. VanGoghComplex

    VanGoghComplex [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,187
    Joined:
    Apr 5, 2016
    A GTX 1080ti, a GT710, and latest Nvidia on both. Not at my computer so I can't look at the version number, but it's whatever last came out that wasn't a beta.
     
  4. haz_mat

    haz_mat Limp Gawd

    Messages:
    289
    Joined:
    Sep 14, 2012
    I wonder if GPU-z relies on some service that isn't always initialized by the time it's autorun triggers. Maybe some variability in the order which windows loads stuff. Delaying the autorun might avoid that error popup - you can't do this with a "regular" autorun in the registry, but I think the task scheduler can.
     
    Algrim and Araxie like this.
  5. Araxie

    Araxie [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,099
    Joined:
    Feb 11, 2013
    Bingo... main reason why I never let "autorun" anything..
     
  6. VanGoghComplex

    VanGoghComplex [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,187
    Joined:
    Apr 5, 2016
    I'll give the delay a shot. I like it to autorun because it passes temperature (and other) information to my Logitech G13 display via LCDSirReal, and I usually like to have that available at a glance.
     
  7. Araxie

    Araxie [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,099
    Joined:
    Feb 11, 2013
    there won't be too much difference between autorun and having you opening manually those apps.. I have a logitech G510 and a logitech G19s and I also like to have all my information on screen, however I still open everything manually which it's no more than open CoreTemp and MSI afterburner (those are the one I use on my Keyboard LCD screens).
     
  8. Mega6

    Mega6 Gawd

    Messages:
    755
    Joined:
    Aug 13, 2017
    Delayed start put it in a batch with a timer. Disable auto update.