Sid Meier's Civilization: Beyond Earth

Discussion in 'PC Gaming & Hardware' started by fullvietFX, Apr 12, 2014.

  1. Yakk

    Yakk [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,810
    Joined:
    Nov 5, 2010
    Amongst other things, Mantle greatly reduces wasted CPU time drawing graphics and can also balance the load across all available CPU threads, so yes Intel CPU users will benefit as long as you have a supported AMD graphics card.
     
  2. Loading

    Loading Gawd

    Messages:
    661
    Joined:
    Dec 28, 2000
    Fuck. I read your post and decided to download Civ 5 again. Went searching for the Game of Thrones 'mod'. What the fuck. THAT IS NOT A MOD--ITS NOT AWESOME EITHER. Fuck.

    It's a map. It's a Game of Thrones map. It's a map that has a couple different city names, bullshit leader 'screens' a couple different units/buildings and a map that's locking out more then half the game. Why in the fuck would a map that locks half the game be in any way awesome?!

    Others, do not get fooled by this Tomfoolery. I suspect it is a prank by some troll trying to get peoples hopes up. Certainly worked on me. Followed by much disappointment.
     
  3. Pez

    Pez [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,642
    Joined:
    Jun 9, 2006
    For those not thrilled by the new Civ, there are other recent options:
    - Pandora: First Contact (+ DLC)
    - Endless Legend

    Both have their pro's and con's, but I was able to get some enjoyment out of both.

    Honestly, I need to load up DosBox, and get some original Colonization going. Or even the free java remake, FreeCol.
     
  4. Cmustang87

    Cmustang87 [H]ardness Supreme

    Messages:
    4,405
    Joined:
    Oct 4, 2007
    http://www.gog.com/game/deadlock_planetary_conquest
     
  5. techie81

    techie81 [H]ard for [H]ardware

    Messages:
    4,963
    Joined:
    Jan 12, 2005
    Just a reminder, this game comes out tomorrow in NA.

    Here is a lets explore video by Marbozir he goes through the start of the game.
     
  6. Wildace

    Wildace [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,717
    Joined:
    Jun 16, 2004
    i have it pre loaded, never really played much of the civ series.
     
  7. quadnad

    quadnad [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,654
    Joined:
    Oct 24, 2005
    reviews look positive, though less glowing than historical entries. Anyone know of popular deals going around? GMG coupons?
     
  8. ashmelev75

    ashmelev75 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,559
    Joined:
    Nov 29, 2007
    GMG 25% off was the best one... unless you're not afraid of russian keys. :p
     
  9. techie81

    techie81 [H]ard for [H]ardware

    Messages:
    4,963
    Joined:
    Jan 12, 2005
  10. Seelenlos

    Seelenlos [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,112
    Joined:
    Apr 27, 2005
    TB did a wtf.
    https://www.youtube.com/watch?v=IydX8R2xxe4

    After watching it and others I think the game looks good. I'm on the fence as to getting it right now. Watching the different videos made me want to play alpha centauri again rather than spend money on this.

    Would love to hear some comparisons from all here who have played both.
     
  11. Yakk

    Yakk [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,810
    Joined:
    Nov 5, 2010
    The GMG VIP sale price looks like the best deal to get Beyond Earth next to AMD game codes.

    Also looks like Stream also JUST added Steam overlay functionality to Mantle for this release.

    Getting harder and harder to resist...
     
  12. Mak54291

    Mak54291 Gawd

    Messages:
    572
    Joined:
    Dec 29, 2011
    I think hes wtf are much better than written review around. I did not watch it completely but I'm sure this new civ will be good even if it doesn't bring a lot of new stuff compare to the 5. At midnight I'm playing this, already preloaded.
     
  13. quadnad

    quadnad [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,654
    Joined:
    Oct 24, 2005
  14. FrEaKy

    FrEaKy [H] Movie and TV Show Review Guy

    Messages:
    13,514
    Joined:
    Jan 31, 2003
  15. martinje

    martinje [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,348
    Joined:
    Nov 12, 2004
    I have it on pre-order through gameagent. Thats run through Aspyr and they are the ones porting the Linux client. The only draw-back it's coming after the windows release.
     
  16. CEpeep

    CEpeep [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,061
    Joined:
    Oct 23, 2004
    I'd never order it through anything but Steam after the mess on the Mac App Store with Civ 5, personally. Let us know how it goes though, especially after DLC starts coming out for it.
     
  17. Loading

    Loading Gawd

    Messages:
    661
    Joined:
    Dec 28, 2000
    Just got it through Greenman Gamings vip dealy thingy. (You don't have to be a vip or anything, I just signed up.)

    Probably give it one or two play throughs then wait for expansions.
     
  18. Wildace

    Wildace [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,717
    Joined:
    Jun 16, 2004
    Totally forgot it was a mantle title, maybe that is why i pre orderd it in the first place lol.

    I bought it with Dragon Age: Inquisition, Sims 4 when i used my 25% off loyalty voucher month or so ago, which think were all listed as mantle titles. not sure the sims ever delivered on mantle support at least not at release. not that it needed it lol.

    i have a 30% off voucher for GMG for Civ Beyond earth and a 25% off loyalty one both expire on the 31st, and i have no plans to use them for my self. heh.
     
  19. Yakk

    Yakk [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,810
    Joined:
    Nov 5, 2010
    BE having Mantle support is the big reason I'm even considering getting this at launch. As much as I like Civ. V the waiting near endgame gets really tedious. Plus Mantle games are just so damn smooth.

    Also got that 30% voucher...
     
  20. Teenk9

    Teenk9 Gawd

    Messages:
    975
    Joined:
    Jul 22, 2011
    Are the vouchers transferable? If you're not going to use the voucher, how about sending it my way? I'll definitely put it to good use :D
     
  21. Wildace

    Wildace [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,717
    Joined:
    Jun 16, 2004
    they are not transferable, but i have no problem buying beyond earth for you with it and giving you the steam key, and then you just paypal me the cost, 30% off one should put the game at $35
     
  22. mtbush

    mtbush 2[H]4U

    Messages:
    2,795
    Joined:
    Sep 2, 2009
  23. I have the same problem on my 144hz monitor :/
     
  24. NotJay

    NotJay 2[H]4U

    Messages:
    2,607
    Joined:
    Jul 15, 2007
    game won't even launch for me what the fuck
     
  25. AceCR42

    AceCR42 2[H]4U

    Messages:
    2,948
    Joined:
    Jan 10, 2008
    Works fine here. Fullscreen 1920x1080 144Hz in Mantle.
     
  26. Flopper

    Flopper [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,642
    Joined:
    Nov 15, 2007
  27. Teenk9

    Teenk9 Gawd

    Messages:
    975
    Joined:
    Jul 22, 2011
    I would love to take you up on that but after being screwed over by paypal before I will never use it again.
     
  28. Wildace

    Wildace [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,717
    Joined:
    Jun 16, 2004
    Yeah, luckily i have not had any issues with paypal.

    I just used the 30% off code for someone here in the forums.

    They keep throwing vouchers at me tho,

    I still have that 25% off one thats good until the 31st, and using that 30% one on Beyond earth they just sent me another 23% off voucher that is good until the 30th.
     
  29. ashmelev75

    ashmelev75 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,559
    Joined:
    Nov 29, 2007
    Played for about two hours this morning.
    The game setup is a weak - you can only configure difficulty, map size and the faction bonuses. No way to change the number of AI opponents.
     
  30. NickJames

    NickJames [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,620
    Joined:
    Apr 28, 2009
    Seriously what the fuck? This game just took a huge step backwards for me.
     
  31. ikarinokami

    ikarinokami Gawd

    Messages:
    713
    Joined:
    Apr 23, 2006
    this game is making me appericiate the genius of Brian Reynolds even more as well making his fall to the dark side even more painful.
     
  32. NickJames

    NickJames [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,620
    Joined:
    Apr 28, 2009
    I think they are trying too hard to make Civilization widely acceptable. Fuck that, give me a difficult game that makes me think. Also what the fuck is with the resolution issue? I can't use my ROG Swift because this game doesn't support 144hz monitors properly, FUCK!
     
  33. ob1

    ob1 2[H]4U

    Messages:
    2,274
    Joined:
    Apr 17, 2000
    I'm a pretty big civ player in general, but when civ5 came out, it had tons of problems. I mean it was nearly unplayable for some. I would expect this one to be the same or worse, as that seems to be the general direction of game releases lately.
     
  34. Mungojerrie

    Mungojerrie [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,940
    Joined:
    Jun 19, 2011
    Thanks for using the 30% one on it for me. I was on the fence for this game for full price because I fully expect it to be a lesser Civ game, but for 35$ I figured what the hell.
     
  35. ashmelev75

    ashmelev75 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,559
    Joined:
    Nov 29, 2007
    Sorry, my bad. There's not so obvious "Advanced Setup" on the last page of the game setup.

    "Advanced Setup button in the upper right, gives you many more customizable options
    when creating your game.
    You can, for instance, add the exact number of AI players you wish, choose Map size, dominant terrain and climate, change Victory types allowed, and many, many other specific details"
     
  36. NickJames

    NickJames [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,620
    Joined:
    Apr 28, 2009
    *phew* you almost made me regret my purchase. Now if they would FIX THE GOD DAMN RESOLUTION ISSUE!
     
  37. bloodhawke83

    bloodhawke83 I Strike Fear into the Hearts of the Masses

    Messages:
    8,414
    Joined:
    Oct 8, 2010
  38. bloodhawke83

    bloodhawke83 I Strike Fear into the Hearts of the Masses

    Messages:
    8,414
    Joined:
    Oct 8, 2010
  39. AceCR42

    AceCR42 2[H]4U

    Messages:
    2,948
    Joined:
    Jan 10, 2008
    Honestly no idea why I'm not getting this problem, when it seems like almost everyone else is. Check it out (it's fullscreen):

    [​IMG]

    For reference, I'm running Windows 8.1, ASUS VG248QE and 290X.
     
  40. ashmelev75

    ashmelev75 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,559
    Joined:
    Nov 29, 2007
    I'm using Win 8.1, R9 290, two monitors - one 1920x1080x144Hz primary, one 1920x1200x60Hz secondary. The max resolution I see available in full screen mode if 1600x1050x144Hz.
    1920x1200 is only available in windowed mode (with ugly borders).

    edit: Tried to modify GraphicsSettings.ini, but it does not do anything, still 1600x1050.
     
    Last edited: Oct 24, 2014