Official Oblivion Issues thread

Discussion in 'PC Gaming & Hardware' started by Nasty_Savage, Mar 21, 2006.

  1. Nasty_Savage

    Nasty_Savage [H]ardForum Junkie

    Messages:
    14,161
    Joined:
    Mar 19, 2001
    Figured I'd put a placeholder down so that it doesn't turn into a semi exclusive Battlefield 2 sub-forum ;)

    Also interested in some issues folks may have since I will let you guinea pigs test it for me :D
     
  2. Masume

    Masume Limp Gawd

    Messages:
    274
    Joined:
    Mar 4, 2005
    I believe the only issue people are having is the unavailability of it at local stores :(
     
  3. stretch002

    stretch002 n00b

    Messages:
    13
    Joined:
    Jan 7, 2005
    My copy of Oblivion will not install. It begins just fine and then towards the middle it gives a "Catastrophic error" message. It seems this happens during the install of the "voices" files. Anyone running into this?

    Athlon 4200+
    2GB RAM
    7800GTX
    Windows XP Pro SP2
     
  4. Tetrahedron

    Tetrahedron [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,579
    Joined:
    Jun 24, 2004

    running any anti-virus/firewall apps?
     
  5. Xorg

    Xorg n00b

    Messages:
    23
    Joined:
    Feb 20, 2006
    I am having one problem, the videos, especially the beginning one displaying the logos and the one you see when you start a new game are choppy and the sound is choppy as well, I have reinstalled the game already and hasn't fixed the problem. Also, the game plays fine when I am ingame.
     
  6. revenant

    revenant [H]ardForum Junkie

    Messages:
    14,165
    Joined:
    Apr 10, 2005
    Try and copy the contents of the CD to your hard drive and install from there...
     
  7. stretch002

    stretch002 n00b

    Messages:
    13
    Joined:
    Jan 7, 2005
    No clue why this worked...
    I upgraded my Direct X drivers to the Feb 2006 version. FYI the WIN XP update tool seems to load the DEC 2005 version. I then rebooted and all was well. :D
     
  8. Choder

    Choder [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,242
    Joined:
    Mar 14, 2000
    Having an issue where the 3D portion of the game disappears. The HUD is still there. People still talk to you and you can hear conversations.. but the world is gone.

    Running the latest WHQL Forceware drivers, dated March 17th with my 7800GT on maxxed settings.

    ********Workaround found********

    Tried installing 84.25 beta. Problem appeared less often.

    Turned off HDR. Problem disappeared.

    Hope Bethesda fixes this soon. HDR looked cool.
     
  9. movax

    movax 2[H]4U

    Messages:
    3,676
    Joined:
    Aug 12, 2005
    Same post I posted in the Oblivion thread in main forum
    :(
     
  10. Menelmarar

    Menelmarar [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,472
    Joined:
    Feb 15, 2001
    Can't finding the third clue to the missing painting mystery in Corrol :(

    OMG been here for fucking forever :mad:
     
  11. eastvillager

    eastvillager [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,093
    Joined:
    Jun 23, 2004
    alt-tab hoses the game.

    doesn't come with an SLI profile, had to make one.

    blue screens of death until I made a profile, none since.
     
  12. Blakestr

    Blakestr [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,750
    Joined:
    Aug 11, 2004
    I have a problem where, and this only happens when I load a saved game, it just reboots my computer. I haven't overclocked anything and I play CS:S, HL2 and other graphically intense game...I just think it is very odd that, instead of crashing, it outright reboots my computer, as if I had pressed the reset button. Temperature reads 32 C so it's all good there I guess....try reloading save games alot (I was low on lock picks and needed the damn door open) and see if you have the same problem.

    athlon 64 3000+ newcastle
    2 gig corsair value
    x800 XT PE

    Also I am only getting stereo sound....no 5.1 support it seems...
     
  13. J Macker

    J Macker [H]ardForum Junkie

    Messages:
    9,997
    Joined:
    Jan 25, 2001

    excuse me? anybody else having this happen?
     
  14. heatsinker

    heatsinker [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,454
    Joined:
    Feb 4, 2001
    Yes, minimizing the game just kills it for me and I'm having the flickering borders too.
     
  15. ValeX

    ValeX 2[H]4U

    Messages:
    2,150
    Joined:
    Dec 23, 2005
    My problem is as follows:

    I play the game almost maxed out settings on everything, humming at about 25-40fps, but after i play for a little over an hour, things begin to slow down, the choppiness gets worse and worse and worse until im down to about 8 fps, in the exact same area!!!! What is going on? is it wastefully using my RAM or soemthing? note that exiting the game and reloading it gets me back to 40fps in the same area again.......overheating is not an issue, any ideas?

    ValeX
     
  16. eastvillager

    eastvillager [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,093
    Joined:
    Jun 23, 2004
    That is almost a textbook description of a memory leak.

    If anybody doubted this was a bethesda game, we're getting proof pretty quick. I really should've taken a screenshot of the fish that was on land trying to attack me, lol.
     
  17. Tedium

    Tedium Gawd

    Messages:
    678
    Joined:
    Jan 29, 2004
    I stole a horse and spent a few minutes running cross-country to escape the guards. I spot a few deer so I decide to hop off the horse and take a shot at them. While I'm off the horse it slowly wanders away only to have half it's body stuck in a large rock. I hop on the horse and can't move because I'm lodged in this rock. I get off the horse and I'M INSIDE OF THE ROCK... I had to use the map and travel just to escape the rock and lose my horse in the process.
     
  18. eastvillager

    eastvillager [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,093
    Joined:
    Jun 23, 2004
    Hahaha, that is like the time in Morrowind where I opened a door and it pinned me to the wall---permanently.
     
  19. J Macker

    J Macker [H]ardForum Junkie

    Messages:
    9,997
    Joined:
    Jan 25, 2001
    yeah, I got stuck in Morrowind as well, and it's a good thing I had saved a couple different versions, because one of them got corrupted.
     
  20. ValeX

    ValeX 2[H]4U

    Messages:
    2,150
    Joined:
    Dec 23, 2005
    That' the first thing that came to my mind also...no way to fix it tho eh? gotta wait for the all-holy patch to come in.....*sigh*

    And now, i'm having completely random errors that just close the game, out of no-where, has happened about 4 times tonight.....shyikes....

    ValeX
     
  21. -Sean Casey

    -Sean Casey Gawd

    Messages:
    672
    Joined:
    Mar 27, 2004
    I have had a few CTD's. Usually seconds befor eI save. Had a couple lockups after playing for 5 hours...
     
  22. phide

    phide [H]ard as it Gets

    Messages:
    16,695
    Joined:
    Jun 11, 2004
    Flickering/bright edges here as well. Not such a big deal, but sometimes the renderer treats them as part of the frame, and they get blooms - a little distracting.

    One CTD as well. Better than Morrowind, I guess.
     
  23. theNoid

    theNoid [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,438
    Joined:
    Dec 23, 2003
    I turned my textures down to medium and that pretty much fixed all my issues :) Game still looks amazing and quite honestly plays UNBELIEVABLE.
     
  24. Mazgazine1

    Mazgazine1 Limp Gawd

    Messages:
    345
    Joined:
    Feb 26, 2005
    My first and only problem was the fishing quest across the bridge heading to Jaufrre.

    Killing the slaughter fish was hard. They can kick your butt. And They are hard to find. Its like there is one in the lake at a time or something.. Yet the fishermen makes it sound like they are everywhere!

    Oh and the compass gets stuck pointing you to one spot that has no fish in the area at all..

    I'm still waiting for that problem to reset, right now I'm doing some mage guild stuff in Chorral.
     
  25. Lush

    Lush n00b

    Messages:
    26
    Joined:
    Oct 26, 2005
    I got oblivion yesterday and Ive been having massive slowdowns in the game (fps wise) ever since the start, As soon as I boot the game and start off in my cell I get frames of 10-15.

    My specs are
    AMD FX-57
    Asus Eax x1800 xt 512 meg
    2 gigs pc 4000 ram running at 500 mhz
    250 gig seagate caviar harddrive

    And I have nothing running the background, then I went to the task manager, and it tells me oblivion is taking up 350 megs of my ram
     
  26. Mazgazine1

    Mazgazine1 Limp Gawd

    Messages:
    345
    Joined:
    Feb 26, 2005
    Wow thats some crazy awesome computer..What exactly are you running the game at? (Like res, what texture settings etc).

    I have it at 1368x768 with grass off, and HDR/Bloom off and it runs fine. I even have the draw distance at full.
     
  27. Cousin Patty

    Cousin Patty Gawd

    Messages:
    634
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Anybody having problems with ATI cards? Im having problems with shadows on characters. But the main problem is when Im outside. The game is acting like I have the view distance set real low. Its like I'm stuck in fog.
     
  28. bobrownik

    bobrownik Gawd

    Messages:
    800
    Joined:
    Jan 15, 2006

    screenshots?
     
  29. Lush

    Lush n00b

    Messages:
    26
    Joined:
    Oct 26, 2005
    Im tried running it at 1600x1200 I get 10 -15 fps, then I went down to 1024x768 and I STILL GET 10-15 FPS< lolololol Im very sad :(

    I tried updating to the feb 2006 direct x, that didnt help

    Also my mouse dies in the middle of the first catacombs, and it doesnt want to start moving again, the keyboard does not respond either.
     
  30. TheToE!

    TheToE! [H] Brewmaster

    Messages:
    6,577
    Joined:
    May 17, 2005
    Issues are as follows :
    1.Cant alt-tab.
    2.Random Crashes before and after auto-saving.
     
  31. HydroSqueegee

    HydroSqueegee 2[H]4U

    Messages:
    3,609
    Joined:
    Nov 9, 2001
    my only complaint is the mouse sensitivity slider alwas goes back to default every time i load up the game. :mad:
     
  32. arentol

    arentol 2[H]4U

    Messages:
    2,712
    Joined:
    Jun 15, 2004
    Although that sounds like a memory leak, on the flip side, nobody else has reported this issue, and my wife and I played for about 5 hours straight last night on different computers and neither one of us had this issue. So that may be the case, but it may not be. I have no solution except update all your drivers, and if you are overclocking try turning the OC's off for a session and see if the problem still happens.
     
  33. arentol

    arentol 2[H]4U

    Messages:
    2,712
    Joined:
    Jun 15, 2004

    I think the game is highly CPU Limited.. What processor do you have?
     
  34. arentol

    arentol 2[H]4U

    Messages:
    2,712
    Joined:
    Jun 15, 2004
    I have an FX-60 and an X1900XT and I am not having any issues. Maybe you could try turning off your overclocks, just to see if it helps. I have seen games before where certain peoples PC's just could not run the game right when OC'ed even though the same PC worked fine with every other game in the world when OC'ed.
     
  35. Cabezone

    Cabezone Gawd

    Messages:
    714
    Joined:
    Apr 2, 2005
    Finishing that quest is well worth the reward......
     
  36. Pooky

    Pooky Gawd

    Messages:
    750
    Joined:
    Apr 7, 2004
    I played for 18 hours nonstop and had no errors, but when I quit about an hour ago, after it exited to the desktop, an error message saying "Oblivion caused an error and needed to be shut down" (or something really close, I can't remember - too tired) popped up.

    I used to get those all the time with Morrowind, but they always followed a crash. Oblivion didn't crash :confused:
     
  37. arentol

    arentol 2[H]4U

    Messages:
    2,712
    Joined:
    Jun 15, 2004
    Maybe since Oblivion is so much fun the game just assumes that it must be an error if someone shuts down the game.
     
  38. MH Knights

    MH Knights Gawd

    Messages:
    734
    Joined:
    Mar 25, 2003
    I got this once last night too.
     
  39. oneils

    oneils Limp Gawd

    Messages:
    468
    Joined:
    Oct 18, 2005
    I have this issue as well, the intro video is fubar. The menu screen and the rest of the game are fine. Alt-Tab does not work for me either.
     
  40. Cousin Patty

    Cousin Patty Gawd

    Messages:
    634
    Joined:
    Jul 21, 2005

    How do you take a screenshot in game?