Diagnose this problem. Help!

ycchan

[H]ard|Gawd
Joined
Jan 5, 2004
Messages
1,407
I can't figure out whats causing the problem.

The mouse would freeze for 10-20sec then goes back to normal again. This usually happens when I'm on Youtube but I'm thinking its just a coincidence. The speakers would buzz like the system hanged. Everything then back to normal again.

I tried changing to different USB ports for the mouse but no dice.

Any ideas what could be wrong?

I'm running XP Pro SP2.
 

vsrdan

Gawd
Joined
Jun 29, 2005
Messages
663
Same thing happens to me with a wireless laser mouse. I guess this is the "mouseware" acting. Do you have non-XP mouseware controlling your mouse?
 

ycchan

[H]ard|Gawd
Joined
Jan 5, 2004
Messages
1,407
Wired. Logitech G1

Same thing happened to my old Microsoft Intellimouse.
 

BinarySynapse

[H]F Junkie
Joined
Feb 6, 2006
Messages
15,103
Could be Flashplayer? I know it was giving me hell with [H] at first then started moving to more and more sites with flash ads or content (YouTube especially).
 

ycchan

[H]ard|Gawd
Joined
Jan 5, 2004
Messages
1,407
:mad: It happened again but this time I wasn't using the browser at all so its not flash related.
 

ycchan

[H]ard|Gawd
Joined
Jan 5, 2004
Messages
1,407
Ran process explorer and couldn't find anything that seems malicious or unknown.
 

BinarySynapse

[H]F Junkie
Joined
Feb 6, 2006
Messages
15,103
Make sure you have all the latest dirivers for your hardware installed.


I seem to remember an old eMachines that I was working on that did this. I ended up having to disable the onboard NIC in the BIOS and one of the USB root hubs in Device Manager for it to go away.
 
Top