BIOS Update 1.0.0.4 patch B now available (ASUS)

Discussion in 'AMD MoBos' started by nguyen704, Nov 6, 2019 at 12:05 AM.

  1. nguyen704

    nguyen704 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,377
    Joined:
    Jun 19, 2008
    The AM4 combo PI 1.0.0.4 patch B BIOS for ASUS X570 motherboards is now available for download. I just updated my ASUS Prime X570-PRO and so far so good. I will report back if I run into any stability issues.
     
    kirbyrj likes this.
  2. ashmelev75

    ashmelev75 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,552
    Joined:
    Nov 29, 2007
    Same ASUS Prime X570-PRO. Updated to 1.0.0.4b, old profiles are not compatible, do not even think about loading them. Had to load defaults, reboot, then re-do all the memory overclocking settings.
     
    nguyen704 and kirbyrj like this.
  3. kirbyrj

    kirbyrj [H]ard as it Gets

    Messages:
    24,637
    Joined:
    Feb 1, 2005
    Thanks for the update on that. I'll have to make sure I have everything written down.

    Edit: It's actually not available for the CH8 yet.
     
  4. ashmelev75

    ashmelev75 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,552
    Joined:
    Nov 29, 2007
    kirbyrj likes this.
  5. kirbyrj

    kirbyrj [H]ard as it Gets

    Messages:
    24,637
    Joined:
    Feb 1, 2005
  6. ashmelev75

    ashmelev75 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,552
    Joined:
    Nov 29, 2007
    usually 1-2 days based on the previous releases.
     
  7. kirbyrj

    kirbyrj [H]ard as it Gets

    Messages:
    24,637
    Joined:
    Feb 1, 2005
    Up and running. Just had to re-enter my memory timings and no issues.
     
  8. nguyen704

    nguyen704 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,377
    Joined:
    Jun 19, 2008
    I haven't experienced any crashes during normal usage - Internet browsing, Youtube, music, gaming, and working on several documents. While monitoring HWiNFO, I am seeing several cores hit 4.517 GHz while using 1usmus Custom Power Plan.

    When I run Cinebench R15, I'm hitting 4.0 GHz all cores and scored 3098. I can't seem to hit any higher than that.

    CPU: R9 3900X
     
  9. RamonGTP

    RamonGTP [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,809
    Joined:
    Nov 9, 2005
    Mine won’t flash. Basically telling me I have the wrong bios. X570-E
     
  10. kirbyrj

    kirbyrj [H]ard as it Gets

    Messages:
    24,637
    Joined:
    Feb 1, 2005
    Looks like the actual support page was updated for the CH8 this morning. Maybe they have a different file on the support page? I'm sure you could always try bios flashback if you wanted.
     
    RamonGTP likes this.
  11. RamonGTP

    RamonGTP [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,809
    Joined:
    Nov 9, 2005
    Thanks, I just downloaded it again and it flashed without a problem this time around.
     
    kirbyrj likes this.
  12. thesmokingman

    thesmokingman [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,120
    Joined:
    Nov 22, 2008
    I was using the beta release strix-e 1004 bios. When I updated to the official 1004 bios, booyah my profiles transferred from the beta. That was a nice perk.
     
  13. nguyen704

    nguyen704 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,377
    Joined:
    Jun 19, 2008
    A new version came out yesterday - Version 1404 on the ASUS Prime X570-PRO motherboard site. I have not updated to this one yet.