Recent content by cbliss1000

  1. C

    Back from vacay, no POST. Next steps?

    Yeah that seems plausible. I did have the new board out of the case and booting normally, with just the CPU, but haven't tried it outside the case with all peripherals. Perhaps this is a good excuse to just buy a new case--I'm running a heavily modded Antec 300 from, I dunno, 2007?
  2. C

    Back from vacay, no POST. Next steps?

    Just as an update to this--I was finally able to replace the motherboard and all is well in the world. Computer posts no problem. So, the last one must have shorted out or been stressed in some unknown way. C'est la vie. Thanks again to everyone for your helpful troubleshooting advice. My only...
  3. C

    Back from vacay, no POST. Next steps?

    Thanks all. I reseated the CPU per your advice, no luck, and tried cold-starting the mobo with a screwdriver, in case the power switch was on the fritz. No luck with anything--still just power cycling. I'll try the different RAM in different slots thing again (tried once, but there are more...
  4. C

    Back from vacay, no POST. Next steps?

    Just tried this, no luck. Good tip though. Not a bad shout, though I'm not sure there's anything particularly cheap that's compatible w/ X99 (could be wrong though, as it has been a few years since I thought about this stuff). And unfortunately I'm about 5 months past warranty, though I might...
  5. C

    Back from vacay, no POST. Next steps?

    I did not--don't have a multimeter. Good reminder though. I could probably borrow one from someone, or buy a new battery.
  6. C

    Back from vacay, no POST. Next steps?

    Thanks all. Took advantage of a sick day to take the recommended steps and I'm thinking it's probably the mobo. Here's what I did: Removed & reseated CMOS battery Tried a different PSU Disconnected GPU, HDDs, and all peripherals, one by one Removed all but 1 stick of RAM Removed the mobo from...
  7. C

    Back from vacay, no POST. Next steps?

    Super helpful, thanks. That's what I was fearing I'd have to do. Sigh. I'll post back here once I've had a sec to do this. Fingers crossed it's easily resolvable!
  8. C

    Back from vacay, no POST. Next steps?

    Hello! My beloved PC (specs in sig) is facing some existential issues and I'm concerned--any help is appreciated. Recently, I gently moved the case about 6 feet along a carpet to accommodate a guest, then left for a long weekend on some much needed R&R. The computer lives in my basement, which...
  9. C

    Help! Computer not turning on post-vacay

    Update: it has been resolved! Whatever fried the Seasonic also compromised one of the cables, which was preventing the system from booting up. Lesson learned: always replace all of your cables when you replace the PSU.
  10. C

    Help! Computer not turning on post-vacay

    Various things I suppose, GPU, hard drives, etc. The (probably cheap) surge protector it was plugged into still seems to work--not sure if that rules out a surge, but it's a point of information.
  11. C

    Help! Computer not turning on post-vacay

    Hello -- having just returned from 2 weeks away, I was alarmed when my build wouldn't boot upon my return. Nothing at all when I push the power button--no fans, beeps, nothing. I removed the PSU (1 year old Seasonic SS-660XP) and it failed the paperclip test; I figured the unit went bad or...
  12. C

    Seasonic 660W, 80 Plus Platinum, Fully Modular, $99

    Deal is alive again: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151121
  13. C

    5820k not OC'ing at all. What am I missing?

    OK, last and hopefully final update on this: I believe I have it working stably at the settings described above. OC'ing w/ the base clock and not the multiplier was definitely the key - keeping everything else constant and changing to a multiplier OC results in near-immediate instability while...
  14. C

    5820k not OC'ing at all. What am I missing?

    Trying again w/ the following vCore -- 1.3v input -- 1.93v system agent offset -- .1 volts cpu integrated faults VR -- disabled cpu integrated faults VR efficiency -- disabled Currently shooting for 4225 mhz base clock - 132 multiplier - 32 I realized during my last run that the cache may...
Top