Need Sound Advice - Hardware

Discussion in 'Motherboards' started by Jsalpha2, Jul 12, 2019.

  1. Jsalpha2

    Jsalpha2 Limp Gawd

    Messages:
    165
    Joined:
    Dec 19, 2011
    Intel DH55TC motherboard. Was upgrading memory, on rebooting got error message. Put old memory back and rebooted everything worked but, Lost all sound. Was running sound from video card - HDMI- to tv. Tried a Linux live from USB. Still no sound. Tried headphones. Still no sound. Thinking motherboard is bad.
    Checked bios, reset to default. Pulling battery and letting it sit overnight.
    Any ideas?
     
  2. IdiotInCharge

    IdiotInCharge [H]ardForum Junkie

    Messages:
    10,347
    Joined:
    Jun 13, 2003
    It's ancient, so could have died due to touching it. See what the BIOS discharge does; if not, likely need to find alternative solutions.

    If the board is stable for all other purposes, there are ways to get sound out to a TV.
     
    drescherjm likes this.
  3. drescherjm

    drescherjm [H]ardForum Junkie

    Messages:
    14,371
    Joined:
    Nov 19, 2008
  4. Jsalpha2

    Jsalpha2 Limp Gawd

    Messages:
    165
    Joined:
    Dec 19, 2011
    I understand that it is old, but I hate to trash anything. A new (used) motherboard would be less than a low profile PCI Express x1 sound card.
    Would like to figure out what happened. Maybe something in the southbridge?
     
  5. Denpepe

    Denpepe [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,054
    Joined:
    Oct 26, 2015
    Try reseating the videocard and make sure all the contact are clean, could have nudged it installing or removing the RAM.