MSI 7970 Lightning Need Advice - Problem

Discussion in 'AMD Flavor' started by EagleOne, Dec 28, 2013.

  1. EagleOne

    EagleOne Gawd

    Messages:
    690
    Joined:
    Sep 13, 2005
    MSI 7970 Lightning Need Advice - Problem
    Hope someone can help me:

    msi 7970 lightning default with oc enabled only.
    once in a while when I click on my desktop of a picture it will open, but it seems it to be JERKY some what as it's opening, (im clicking on a small pix that will open bigger, normally it opens from small to big smooth) if I re-boot it starts up and it's ok again.

    I found if I goto and click on my amd ccc and click default and then set back to enable oc, it goes back to normal no Jerky'ness.
    do I need more Gpu voltage.....
    my system is running at 5450mhz, im not playing games.
    at less speeds it does same thing also.

    Thank You HF Personal
     
  2. Robin B

    Robin B Limp Gawd

    Messages:
    209
    Joined:
    Jul 14, 2004
  3. EagleOne

    EagleOne Gawd

    Messages:
    690
    Joined:
    Sep 13, 2005
    looks good Robin, im calling MSI see if I can flash the bios maybe this will help me 1st, before editing registry.....very nice find
    thanks
     
  4. R3MF

    R3MF [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,803
    Joined:
    Aug 14, 2006
    might this be a similar problem to that reported by some bonaire users where the screen will flicker black for a second when in the desktop?
     
  5. EagleOne

    EagleOne Gawd

    Messages:
    690
    Joined:
    Sep 13, 2005
    it's not a flicker or black at all, its more of a Hesitation as it's opening, jerkyness as it's opening a picture
    do you thing it could be the card Bios possible?
     
  6. TheGoat Eater

    TheGoat Eater [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,428
    Joined:
    Nov 26, 2005
    It would likely be something in the software - bios issue is by far at the bottom of my list for possible issue. I have a similar issue on a PowerColor 7970 so I would try that fix they posted above, If you are worried about changes made - make a backup first ;)
     
  7. EagleOne

    EagleOne Gawd

    Messages:
    690
    Joined:
    Sep 13, 2005
    problem solved used driver fusion took out newest driver out I was using, installed 13.9 catalyst driver I had in my downloads.....perfect now so far ran 3d mark, 3 times perfectly.
    msi tesch support said try a few things if doesn't work will send you another card, there right down the street from me...
    thanks for the help HF Friends
     
  8. ITSTHINKING

    ITSTHINKING [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,260
    Joined:
    Mar 1, 2006
  9. EagleOne

    EagleOne Gawd

    Messages:
    690
    Joined:
    Sep 13, 2005



    "ITSTHINKING"yes thanks I was worried too and didn't give any thought to the sometimes most obvious "the driver"
    that "driver fusion cleaner" works very well I clean it 2 times each time reboot...
    so far so good I have duplicated pix from desktop, stupid little things it would be a problem....my fingers are still crossed....msi said send it back if it acts up .......
    :)