ESXi 4.1 whitebox problems

Mackintire

2[H]4U
Joined
Jun 28, 2004
Messages
2,957
I'm running into one issue after another. Fun stuff eh?

The computer is a Dell inspiron 530, its on the known whitebox hardware list


Anyhow. ESXi 4.1 didn't want to install on my USB stick. So I google around and discover that the 4.1 installer is buggered up. So I download version 4.0. That installs but when the machine tries to boot I get a "boot error" on the screen.

So now I am trying again this time installing to a CF card.

Fun stuff indeed.

Any ideas?
 

dasaint

[H]ard|Gawd
Joined
Jun 1, 2002
Messages
1,715
i have had issues with usb keys a lot of times its really dependent on the brand... have had a lot of bad experiences with the SANdisk brand... best results i got were from kingston sticks.
 

Mackintire

2[H]4U
Joined
Jun 28, 2004
Messages
2,957
I've been using supertalant USB disks. so far its not booting from them. The installer appears to be working. So that is some sort of progress.
 

danswartz

2[H]4U
Joined
Feb 25, 2011
Messages
3,715
USB booting can be very flaky depending on motherboard, the specific type of key, etc... :(
 

Mackintire

2[H]4U
Joined
Jun 28, 2004
Messages
2,957
Dell 530 crappy USB boot support! I got it running using the plop boot CD. Now I will just have to script a custom compiled build of that CD to autoboot the USB drive.

Fun times eh.... at least I know have the environment up and running.
 

athlon1.2

Supreme [H]ardness
Joined
Oct 10, 2001
Messages
5,489
Is there any performance advantage to running it on a USB instead of a hard drive?
 
Top