Best dumbphone for tethering?

Lazarey

Gawd
Joined
Dec 17, 2006
Messages
558
I currently use a dumbphone from AT&T to tether with on the unlimited plan, without paying for the tethering plan. I am going to be getting a free phone when I add another line and I would like to get a newer, hopefully faster phone to tether with. Any suggestions? Has to be able to be set up to tether without going through AT&T.

Thanks.
 

CHANG3D

Supreme [H]ardness
Joined
Jul 23, 2010
Messages
4,960
Hmm... I suggest you to go in a local cellular phone shop - you know, those with a whole bunch of Indians... (Not trying to go racial)

And ask them. They may ask you $$ but think of it as a one time fee. Most likely, you won't have the required cable to do this on your own anyway. Just saying.
 

Lazarey

Gawd
Joined
Dec 17, 2006
Messages
558
I already do this guys, it's pretty easy. Just wondering about switching to doing it with a different phone.
 

nerdydesi

[H]ard|Gawd
Joined
Nov 30, 2009
Messages
1,093
Hmm... I suggest you to go in a local cellular phone shop - you know, those with a whole bunch of Indians... (Not trying to go racial)

Its probably true. We Indians always like to stick it to the man. I remember going to an Indian travel agent in the area to reserve tickets to India. The guy had tons of CD's of pirated software in his office. :D
 

T4rd

Fully [H]
Joined
Apr 8, 2009
Messages
19,037
You can tether on a dumbphone?

Are you spamming to 50 posts? It almost seems like it from your post history with how they are all one short sentence/question.

Anyways, yes. It wasn't that hard to configure my old LG Voyager to tether through DUN. The only thing was it used my mins, but after 9 PM and on weekends, I had unlimited mins, hah. Not sure if OP is doing the same thing or not though. I would assume so because dumbphone data plans usually have really low caps. I think mine was labeled as "unlimited", but it was actually 100 MBs or something, which isn't too back for a dumb/feature phone.
 

ChwyNiblet

Limp Gawd
Joined
Jan 15, 2011
Messages
436
Are you spamming to 50 posts? It almost seems like it from your post history with how they are all one short sentence/question.

Anyways, yes. It wasn't that hard to configure my old LG Voyager to tether through DUN. The only thing was it used my mins, but after 9 PM and on weekends, I had unlimited mins, hah. Not sure if OP is doing the same thing or not though. I would assume so because dumbphone data plans usually have really low caps. I think mine was labeled as "unlimited", but it was actually 100 MBs or something, which isn't too back for a dumb/feature phone.

What do I need to get to 50 posts for? I just didn't know you could tether to that.
 

T4rd

Fully [H]
Joined
Apr 8, 2009
Messages
19,037
What do I need to get to 50 posts for? I just didn't know you could tether to that.

Sorry, it's pretty common to see people spam to 50 posts because it's the minimum you need to post in the FS/FT forum.
 

Tzzird

Supreme [H]ardness
Joined
May 9, 2006
Messages
5,890
Sorry, it's pretty common to see people spam to 50 posts because it's the minimum you need to post in the FS/FT forum.

10 month newbies aren't usually the ones spamming to 50 :p

And I didn't know either.
 

Ashton

2[H]4U
Joined
Nov 13, 2004
Messages
2,505
I dont know about AT&T but I know on Sprint you look for a phone that lets you dissable the "Modem NAI" (Network Access Identifier?) and then your home free. On VZW I had to change the dialup number using seem/hex editing. Never tried it on AT&T because their costs were always too high... I'd suggest asking over on HoFo they're the cellphone experts.
 

Electrofreak

[H]ard|Gawd
Joined
Aug 5, 2008
Messages
1,080
Can't say anything about AT&T, but my original Verizon Voyager (VX10000 I think it was) could be hacked to USB tether simply by changing a web address in the phone config.

Back before my daughter was born, my girl and I played WoW for about 2 weeks over Verizon 3G using our Voyagers while we waited for a cable hookup at the apartment. Worked surprisingly well and Verizon never seemed to be the wiser.
 

T4rd

Fully [H]
Joined
Apr 8, 2009
Messages
19,037
Can't say anything about AT&T, but my original Verizon Voyager (VX10000 I think it was) could be hacked to USB tether simply by changing a web address in the phone config.

Back before my daughter was born, my girl and I played WoW for about 2 weeks over Verizon 3G using our Voyagers while we waited for a cable hookup at the apartment. Worked surprisingly well and Verizon never seemed to be the wiser.

Funny, did you see my first post above? I did the same thing with the same phone. I tried playing L4D over it, haha. Wasn't that great though, had like a 200-300ms ping.
 

harjon

Weaksauce
Joined
Apr 27, 2009
Messages
79
I currently use a dumbphone from AT&T to tether with on the unlimited plan, without paying for the tethering plan. I am going to be getting a free phone when I add another line and I would like to get a newer, hopefully faster phone to tether with. Any suggestions? Has to be able to be set up to tether without going through AT&T.

Thanks.

I tether with AT&T on my smartphone all the time on their pre-paid service. All you have to do is buy a phone outright from somewhere else that doesn't use their bloatware. Any of the phones from Telus, Bell or Rogers in Canada will do. Then get it unlocked for $15. True it's more expensive upfront, but way cheaper in the long haul.
 
Top