Which N adaptor worked for me...

Discussion in 'Networking & Security' started by sh0rty, Jan 12, 2009.

  1. sh0rty

    sh0rty [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,027
    Joined:
    Jun 18, 2004
    Well I am posting this becuase of how much of a pain this was for me to get going. I have a Dir-655 (dgl-4500 waiting in the background) and many pc's behind it. I had a wmp54gs jsut stop working and I figured what better time to try some new technology....
    Wow! what a pain!
    So here goes for you in the same boat.
    1st - I had tweak the router settings so that the 300mbs was possible
    2nd - Lappy already had it so i confirmed those speeds were available....awesome!
    3rd - get a new adaptor....
    Here is where it gets funny --
    I tried a dwa-160 - disconnected over and over. everything else stayed solid. so I took it back, but did a little more research....found out there are revisions to the dwa-160, hmmmm
    anyway...
    So i returned it and bought a DWA-552 thinking that maybe the USB is the problem...same thing would connect solid, show 300mbs, but then disconnect in the middle of streaming media. So took that back..
    anyway...
    Now I got a Linksys WUSB600n and noticed that they had a DWA-160 revision B, so I got that too...figured WTF, right? So i tried the dwa-160 (B1) and upgraded to the newest driver and BAM...has been working for 2 days! I havent even tried the linksys, but since this has taken so long I will jsut take it back anyway.

    Well to sum things up...
    If you have a dir-655 and want an N adaptor for streaming media I recommend the DWA-160 (revision B), but NOT revision A...
    I hope this helps at least one of you.
     
  2. Motley

    Motley 2[H]4U

    Messages:
    2,439
    Joined:
    Mar 29, 2005
    How did you tweak router settings to get 300mbs?
     
  3. sh0rty

    sh0rty [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,027
    Joined:
    Jun 18, 2004
    I changed:
    encryption to WPA2-AES
    channel width to 20/40
    change to mixed g/n if you use both
    dir-655 stayed with firmare 1.1
    dwa-160 - newest firmware
    there are other settings too, but i have a WHS running so that will differ from most
     
  4. Motley

    Motley 2[H]4U

    Messages:
    2,439
    Joined:
    Mar 29, 2005
    must be your adapter I can't get past 160mbs with 100% signal.

    I'm on WPA2-AES
    channel width is at 40mhz
    mixed mode g/n
    firmware is 1.21

    My wireless adapter on my laptop is integrated Intel 5100 AGN
     
  5. sh0rty

    sh0rty [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,027
    Joined:
    Jun 18, 2004
    Maybe so...
    From what I read as long as you have your network set to WPA2-AES, and auto 20/40hz then you should pretty much achieve that higher speed. Odd though...
    I stayed with the older firware as well becuase I have had no issues (knock on wood) so far. I only changed settings.
    Try another adaptor with dual band just to see...you can always return it