Viewsonic VX2025wm arrived! First impressions and pics

Discussion in 'Displays' started by Coldtronius, Mar 3, 2006.

  1. Jarrett

    Jarrett n00b

    Messages:
    53
    Joined:
    Sep 27, 2006
    Wow mine was pretty close!

    Contrast 69
    Brightness 50

    I'll give that ICC a try.....
     
  2. Blauman

    Blauman [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,550
    Joined:
    Jul 27, 2004
    If this is what I think you are seeing it kind of looks like a little tear almost. If that is it you may want to try setting an all white background for your wallpaper and leave it that way for a few hours or even over night if possible. Sometime pixels get stuck and can look weird and setting a uniform background color can fix it. Give that a try and see if it fixes it.
     
  3. Vashypooh

    Vashypooh 2[H]4U

    Messages:
    2,416
    Joined:
    May 25, 2006
    doing that now, however I really dont believe its a pixel issue. I really believe that it is just something behind the screen because of how it moves when you turn to different angels, but maybe you are right. Certainly hope you are. Like if you put the mouse cursor in vista to where it is inside the center of the cursor. and then move your head to the other side, looking at it from left, its outside of the cursor. Its really weird. My room does get very dusty, so thats why I believe that it is just dust behind the screen somehow. you can even tell if you put the mouse next to it on this white background that it is behind the cursor. It is not on the same level.
     
  4. Jarrett

    Jarrett n00b

    Messages:
    53
    Joined:
    Sep 27, 2006
    Hey I noticed that if I adjust the RGB like you had it it looks noticeably less "true" to white. This could be due to me not using the ICC. I checked a couple scenes in 2001 A Space Odyssey where the spacecraft is obviously supposed to be white.
     
  5. ochentay4

    ochentay4 n00b

    Messages:
    10
    Joined:
    Jul 31, 2007
    I confirm that this monitor has SYNC ON GREEN because i connected my xbox1 with a vga cable made by hand hoping that my monitor is SOG and it is.
    when set to 480p wide is looks really bad, but when it is in 720p, like mortal kombat armageddon, soul calibur 2 or XMBC it looks awesome but the screen is not centered.
    im buying a xbox360elite and i will connect it with a hdmi-dvi cable and will post some pics in 720p. im sure it will kick ass.
    on thing more, this monitor, at least IN VISTA, with drivers 162.22 and my 7600gt NO SCALING option in control panel works, but 168.18 in xp DOESNT. so its a driver problem.

    Sooo FACTS about Viewsonic VX2025wm:
    -It is Sync On Green.
    -NO SCALING option in NVIDIA control panel WORKS in VISTA with 162.22 WHQL drivers.
    -NO SCALING option in NVIDIA control panel DOESNT in XP with 162.18 WHQL drivers.
    -720p in VGA works WONDERFULL (tested with a xbox1).
     
  6. ochentay4

    ochentay4 n00b

    Messages:
    10
    Joined:
    Jul 31, 2007
    Hi, I have a XBOX 360 ELITE and i want to post & show some info I discovered about this monitor!
    First, it supports every resolution through HDMI-to-DVI except 1920x1080. I found out that the aspect ratio of those resolutions are way too different than this monitor (16:10) so the best resolution for 1680x1050 would be 1280x768. I'm a bit dissapointed with this monitor. It seems to be blurry with games, specially with games plagued with bloom, I think its because this monitor has a protection layer and it's a little slow.
    Well, here are the pics!:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Thanx!
     
  7. Genem

    Genem n00b

    Messages:
    41
    Joined:
    Nov 20, 2005
    Has anyone tried using a PS3 on this thing? I've already tried an Xbox 360 on this, but the PS3 is a mystery. Not as much info available on it, and I tried a search to no avail.
     
  8. AlphexHunter

    AlphexHunter Limp Gawd

    Messages:
    247
    Joined:
    May 9, 2006
    I hear ya ochentay4! I've had this money for about 2 years now. It's served me very well for everything! But Now that I find 20" veryyy small and much cheaper monitors that are 21"+ coming out these days with less then 8ms. I think its time to upgrade to something a bid more [H]ard (2407) :D!
     
  9. noobtech

    noobtech 2[H]4U

    Messages:
    2,663
    Joined:
    Aug 12, 2005
    I agree as well... 20" just seems to be really small these days!! Remember when a 13" crt seemed kinda big? Hmmm... I mean 18" haha... but yeah, even a 30" should be pretty good huh?
     
  10. ochentay4

    ochentay4 n00b

    Messages:
    10
    Joined:
    Jul 31, 2007
    Hell yeah!:), Im trying to sell it to buy a DELL E248WFPW. I know that its not the best LCD, but its the best I can get in Argentina without getting poor:(. It costs U$S 640 !!! and its the cheapest 24".

    Anyway, here comes an update it will rock your socks off :D.

    I tried to install Ubuntu 7.10 and the Nvidia Driver, and guess what? yeah, thats right, my DVI connection died !!! :mad:.
    I didnt want to believe so I installed openSUSE 10.3, and FEDORA 8, only to get 640x480.
    Then, I booted VISTA and XP and DVI was obviously gone. I could see DOS and BIOS even 1280x1024 at SAFE MODE but not 1680x1050. Tried EVEY FKING METHOD ON THE NET, disconnecting, connecting 2 cables, factory mode, unplugging the power... recovery cd... the did not work at all.

    I read somewhere that Nvidia drivers on linux MODIFY the EDID data on THIS lcd (why please tell me why!!!) and it corrupts it !!! . So, when I went back to Vista or XP, I could not get image, only this beautiful message: OUT OF RANGE.

    Well, after more reading found that Phoenix EDID Designer v1.3 can edit EDIDs, so the problem was getting a good one and flashing it to it. Well, every connection has its own EDID, so, booted with VGA, read the edid, chaged it to DIGITAL and FLASHED IT to EEPROM PORT #2 with PowerStrip v3.75, and it worked. Problem solved.

    To sum all:

    ViewSonic VX2025wm DVI problem ( EDID corrupted = no 1680x1050 ) SOLUTION :

    1. Try every other method before (search the internet) because this is RISKY.
    2. Download the following:
    - POWERSTRIP v3.75 (ITS NOT FREE, BUY IT)
    - Phoenix EDID Designer v1.3 (IT APPEARS TO BE FREE; TELL ME IF IM WRONG)
    3. Conenct VGA Cable, disconnect DVI, start Windows.
    4. Read your VGA EDID, change it to DIGITAL, then SAVE IT.
    [​IMG]
    5. Open POWERSTRIP v3.75, go to OPTIONS, then to MONITOR INFORMATION, then to OPTIONS, then UPDATE EDID, then SELECT to update EDID, it will say that there is NO CORRECT EDID, then SCAN BUS, and then FLASH the .DAT file I provided to PORT #2.
    [​IMG]
    Well, this is it. It worked for me, I swear I will not test any LINUX distro again with DVI.
    I don't know who to HATE. I don't know if its VIEWSONIC, NVIDIA or LINUS fault. I only know this is an absolute HORRID bug that affected A LOT OF PEOPLE.

    One thing, the XBOX 360 ELITE apparently DOESN'T NEED TO READ the EDID, because it LITERALLY THROWS the IMAGE over HDMI without detecting the display properties. So I could see a perfect image on ANY resolution Except the last one (1920x1080) that this lcd DOES NOT support EVEN my monitor didn't have a valid EDID.

    Well, bye bye!!!:cool:

    ONE MORE EXTRA THING: It would be AWESOME that people who has a WORKING DVI CONNECTION (not flashed EDID, only ORIGINAL) post a WORKING EDID file to download (remember to ERASE the SERIAL NUMBER OF YOUR LCD) to COMPARE, because I'm not sure that my solution is perfect because I EXTRACTED IT from the VGA port, and they could not be the same.
    [​IMG]
     
  11. ochentay4

    ochentay4 n00b

    Messages:
    10
    Joined:
    Jul 31, 2007
    this monitor DOESN'T SUPPORT HDCP OVER DVI, so PS3 over DVI on VM2025wm is a dead end.
     
  12. Genem

    Genem n00b

    Messages:
    41
    Joined:
    Nov 20, 2005
    So, just for gaming, the PS3 requires a HDCP monitor? That's sort of annoying.
     
  13. ochentay4

    ochentay4 n00b

    Messages:
    10
    Joined:
    Jul 31, 2007
    If you want to connect the PS3 to a digital device using HDMI port it is mandatory to have HDPC compliant device. Its because of BlueRay specs. I think HDDVD requires it also.
     
  14. MrMitch

    MrMitch Spinning Drives Rule!

    Messages:
    2,581
    Joined:
    Dec 13, 2004
    I know this thread is ancient, but i had a vx2025 collecting dust, thanks to ochentay4, it's ALIVE!

    I'm freaking happy, damn viewsonic, thank you hard!
     
  15. ochentay4

    ochentay4 n00b

    Messages:
    10
    Joined:
    Jul 31, 2007
    You are welcome my friend!
    I'm still looking for a new monitor because 20" is not sufficient for me ;). I changed my mind and now I want a DELL 2408WFP. The only thing that bugs me is that I really want to know if it supports 1080p protected content over HDMI or DVI-D... guess I will try to find it on the forum.
     
  16. vtima

    vtima n00b

    Messages:
    1
    Joined:
    Sep 12, 2008
    After having this monitor for 2 years I just recently noticed these strange streaks as if someone smeared it with wet finger. The panel is perfectly clean on the outside. The streaks are only visible against gray backgrounds (not seen against white or black areas).
    Has anyone here seen anything like this?

    [​IMG]
     
  17. ochentay4

    ochentay4 n00b

    Messages:
    10
    Joined:
    Jul 31, 2007
    i'm sorry, but your panel seems defective...
     
  18. Freezebyte

    Freezebyte 2[H]4U

    Messages:
    2,403
    Joined:
    Sep 21, 2008
    Cold here, I still really like this monitor, its working great to this day on a Neo Flex stand. I just wish I could buy this in 24" size. Amazed my imageshak pics still work also
     
    Last edited: Jun 17, 2011
  19. Booker

    Booker Limp Gawd

    Messages:
    196
    Joined:
    Sep 11, 2005
    I know this is a very long shot but could someone upload this ICC profile please? it´s no longer available at current location.