VEGA 56 OWNERS - anyone found a guide to flash the Vega 64 BIOS?

Discussion in 'AMD Flavor' started by y0bailey, Sep 2, 2017.

  1. y0bailey

    y0bailey Gawd

    Messages:
    535
    Joined:
    Mar 31, 2003
    Title says it all. I snagged a Vega 56 from newegg (stupid bundle but I was planning on buying Wolfenstein anyways so I only overpaid $40). I usually don't "early adopt" but in this case I wanted to before they "patched" the 56 to 64 BIOS flash.

    That being said, I can't find a damn guide anywhere on how to do it safely. I know there are 2 bios's on the card so it should be pretty fail-safe, but still...would like confirmation before I brick my card.

    Anyone got any ideas?
     
  2. _mockingbird

    _mockingbird Limp Gawd

    Messages:
    380
    Joined:
    Feb 20, 2017
  3. y0bailey

    y0bailey Gawd

    Messages:
    535
    Joined:
    Mar 31, 2003
    Alright then! Easy peasy. Thanks man!
     
  4. RPGWiZaRD

    RPGWiZaRD Gawd

    Messages:
    690
    Joined:
    Jan 24, 2009
    Hopefully they don't patch this for first wave of non-reference cards, could be a sweet deal, personally I just don't fancy stock fan solution.
     
  5. Maddness

    Maddness Gawd

    Messages:
    703
    Joined:
    Oct 24, 2014
    Make sure to let us know how you get on.
     
  6. ccityinstaller

    ccityinstaller 2[H]4U

    Messages:
    3,193
    Joined:
    Feb 23, 2007
    I will be doing this as soon as my 56 from NE arrives as well. Has anyone had any luck getting a brand other then the Power Color? I have always used Sapphire branded cards since I went to watercooling. MSI cards did me well when I was still on air, but I could not get either one so I had to get the Power Color. Hopefully it is well built.
     
  7. y0bailey

    y0bailey Gawd

    Messages:
    535
    Joined:
    Mar 31, 2003
    My 390 I'm rocking for the past 2 years is a powercolor. No issues. Haven't had to RMA anything, so no idea how they do there.
     
  8. Kardonxt

    Kardonxt 2[H]4U

    Messages:
    2,419
    Joined:
    Apr 13, 2009
    I wouldn't worry about this being patched, it's essentially just overclocking the card and adjusting power limits. It's not like you are unlocking shaders or anything fancy.
     
    JustReason likes this.
  9. _chesebert_

    _chesebert_ n00bie

    Messages:
    46
    Joined:
    Nov 2, 2016
    You are also upping the HBM2 voltage, which you would not be able to do in either Wattwan or power table.
     
  10. Kardonxt

    Kardonxt 2[H]4U

    Messages:
    2,419
    Joined:
    Apr 13, 2009
    I lumped that into adjusting power limits but yes, that is correct.