Unable to access site

Valaire

Gawd
Joined
Dec 16, 2005
Messages
846
Hi, I have a WRT54G linksys broadband router with a pretty standard setup, nothing special.

I am unable to access my school's library webpage because the connection times out in both IE and Firefox. Other people off campus (like me) can connect to it fine. I am using Windows XP SP2 and my Linksys as firewalls. Is there a setting on my Linksys that is not playing nice?

Thanks.
 

Volucris

Gawd
Joined
Oct 16, 2005
Messages
746
MorfiusX said:
Maybe your ISP DNS servers suck? Are you getting any error messages?
If so, configuring the router and PC with www.opendns.com will help.
 

Valaire

Gawd
Joined
Dec 16, 2005
Messages
846
I wouldn't put it past them. I use Verizon Avenue DSL which does suck tremendously. Any disadvantages to switching to OpenDNS?
 

MorfiusX

2[H]4U
Joined
Feb 13, 2004
Messages
3,007
Volucris said:
If so, configuring the router and PC with www.opendns.com will help.
This is what I was leading into. I haven't found any problems using OpenDNS, especially for a home user. I have even switch several of my clients over to it.
 

Valaire

Gawd
Joined
Dec 16, 2005
Messages
846
I switched my linksys over to their two static DNS, but it does not want to work. Tried the test a few times but keeps coming back with a fail.
 

Valaire

Gawd
Joined
Dec 16, 2005
Messages
846
Okay I got the opendns working. Unfortunately that page still won't load. Any other ideas?
 

NS80

Limp Gawd
Joined
Jun 5, 2000
Messages
180
Easynews has a warning on their site about a recent Windows update causing problems with loading HTTP 1.1 sites. Try unchecking the Use HTTP 1.1 checkbox under Advanced in Internet Options and see if that helps. I was having trouble with a bunch of sites yesterday and after doing that they all load fine now. It might not be your issue but it's quick and easy to try.
 
Top