Slow VPN - Comcast

Discussion in 'Networking & Security' started by bigdogchris, Jun 16, 2018.

  1. bigdogchris

    bigdogchris Wii was a Novelty

    Messages:
    17,389
    Joined:
    Feb 19, 2008
    I have Comcast Internet and a Netgear WNDR3700v2 router.

    When I connect to a worksite using Checkpoint VPN, the Remote Desktop is slow, maybe delayed by a 1/2 second for each action, which is pretty irritating when you're trying to fix a problem.

    When I remove my router and connected my PC directly to my cable modem the problem goes away and remote desktop is as fast as it is when on site, so the VPN is not the issue in my opinion.

    So naturally I thought my router was either going bad or something was wrong with it. I bought a new Linksys AC1750 router, and the exact same problem persist. I took that back and am now back on the Netgear.

    Any ideas?
     
  2. IdiotInCharge

    IdiotInCharge Not the Idiot YOU are Looking for

    Messages:
    6,096
    Joined:
    Jun 13, 2003
    Drop a -WRT variant on the Netgear and see how it rolls.
     
  3. bigdogchris

    bigdogchris Wii was a Novelty

    Messages:
    17,389
    Joined:
    Feb 19, 2008
    Tried it, no difference. Still slow.
     
  4. Nicklebon

    Nicklebon Limp Gawd

    Messages:
    510
    Joined:
    May 22, 2006
  5. Mega6

    Mega6 Gawd

    Messages:
    686
    Joined:
    Aug 13, 2017
    Bridge the comcast and authenticate with your router.
     
  6. bigdogchris

    bigdogchris Wii was a Novelty

    Messages:
    17,389
    Joined:
    Feb 19, 2008
    Could you elaborate on that? You mean bridge the cable modem?

    I know with DSL modems back in the day we use to bridge-mode them so we could run personal wifi routers, but I've never known that to be necessary with cable modems.