server 2012 r2 - user configuration GPs not applying - HELP !

Discussion in 'Networking & Security' started by troyquigley, Jul 27, 2016.

  1. troyquigley

    troyquigley Guest

    server 2012 r2
    windows 7

    i have a GG_USER that works perfectly

    i have a GG_test that works on 1/2 the workstations

    they are both under the same OU

    i have checked and there are no event viewer errors
    i have checked: switch / switch ports / cables / firewall / av

    i have run gpresults on a working & non-working workstation

    the non-working workstation gpresult says that "gg_users" applied
    it says nothing about "gg_test"
    yet it says that the user is a member of the "gg_test"

    the working workstation gpresult says that "gg_user" & "gg_test" both applied.

    i am out of ideas on why the policy applies on one workstation and not another.
    i have even brought up both user accounts, and verified they have all the settings (AD).

    any ideas ?
     
  2. troyquigley

    troyquigley Guest

    here is the gpresult



    Microsoft (R) Windows (R) Operating System Group Policy Result tool v2.0
    Copyright (C) Microsoft Corp. 1981-2001

    Created On 7/27/2016 at 3:33:32 PM



    RSOP data for NETWORK\wkn-320 on WKN-320-PC : Logging Mode
    --------------------------------------------------------------

    OS Configuration: Member Workstation
    OS Version: 6.1.7601
    Site Name: N/A
    Roaming Profile: N/A
    Local Profile: C:\Users\wkn-320.NETWORK
    Connected over a slow link?: No


    USER SETTINGS
    --------------
    CN=wkn-320,OU=users,OU=warehouse,DC=network,DC=local
    Last time Group Policy was applied: 7/27/2016 at 2:44:39 PM
    Group Policy was applied from: vm001.network.local
    Group Policy slow link threshold: 500 kbps
    Domain Name: NETWORK
    Domain Type: Windows 2000

    Applied Group Policy Objects
    -----------------------------
    gpo_users

    The following GPOs were not applied because they were filtered out
    -------------------------------------------------------------------
    Local Group Policy
    Filtering: Not Applied (Empty)

    Default Domain Policy
    Filtering: Disabled (GPO)

    The user is a part of the following security groups
    ---------------------------------------------------
    Domain Users
    Everyone
    BUILTIN\Users
    NT AUTHORITY\INTERACTIVE
    CONSOLE LOGON
    NT AUTHORITY\Authenticated Users
    This Organization
    LOCAL
    gg_users
    gg_restricted
    gg_delivery
    Authentication authority asserted identity
    dl_folder_reports
    dl_folder_intranet
    dl_folder_delivery
    dl_folder_users
    dl_folder_public
    Medium Mandatory Level

    The user has the following security privileges
    ----------------------------------------------


    Resultant Set Of Policies for User
    -----------------------------------

    Software Installations
    ----------------------
    N/A

    Logon Scripts
    -------------
    GPO: gpo_users
    Name: \\192.168.1.20\sysvol\network.local\scripts\docume nts.bat
    Parameters:
    LastExecuted: 6:44:41 PM

    Logoff Scripts
    --------------
    GPO: gpo_users
    Name: \\192.168.1.20\sysvol\network.local\scripts\off-user.bat
    Parameters:
    LastExecuted: 6:41:16 PM

    Public Key Policies
    -------------------
    N/A

    Administrative Templates
    ------------------------
    N/A

    Folder Redirection
    ------------------
    N/A

    Internet Explorer Browser User Interface
    ----------------------------------------
    N/A

    Internet Explorer Connection
    ----------------------------
    N/A

    Internet Explorer URLs
    ----------------------
    N/A

    Internet Explorer Security
    --------------------------
    N/A

    Internet Explorer Programs
    --------------------------
    N/A
     
  3. troyquigley

    troyquigley Guest

    works
    gg_users (computer configuration & user configuration) (both apply)

    does not work
    gg_restricted (computer configuration & user configuration) (user configuration does not apply)
    gg_delivery (user configuration only) (user configuration does not apply)

    i searched for both KBs & neither the working or non-working had the KBs installed.
    3163622
    3159398
     
    Last edited by a moderator: Jul 27, 2016
  4. relapse808

    relapse808 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,042
    Joined:
    Apr 11, 2005
    I have got pretty damn good at GPO at my job. I can see as far as i can tell it wasnt filtered out. I did not see the gg_test security group listed.
     
  5. troyquigley

    troyquigley Guest

    gg_test was just me giving an example.
    the gpresult print out is the actual.
     
  6. troyquigley

    troyquigley Guest

    i went to install the kb3159398 update, and windows said it was installed already.

    i then searched for it via the search function for installed updates (programs & features). still showed it was not installed.

    i then ran "wusa.exe /uninstall /kb:3159398"

    it found the update and uninstalled it

    all group policies are working once again !!!

    happy dance !!!
     
  7. scobar

    scobar .

    Messages:
    34,042
    Joined:
    Jan 2, 2001
  8. troyquigley

    troyquigley Guest

    GEEZ

    now my 2 windows 8 machines are having the same problem
    my 3 windows 10 machines are having the same problem

    it is clearly not the same update

    i searched for the updates: 3163017 & 3163018
    nothing
     
    Last edited by a moderator: Jul 28, 2016
  9. troyquigley

    troyquigley Guest