Q6600 to Q9550 upgrade worth it?

Armpit

Gawd
Joined
Sep 1, 2002
Messages
557
Is it worth upgrading from a Q6600 (running at 3.6GHz) to a Q9550 (which I hope would run at 4+GHz)?
 

Shambler

Supreme [H]ardness
Joined
Aug 17, 2005
Messages
6,420
Buy the Q95 now, clock it, and that should hold you off until Nehalem drops down to normal pricing.

Well, thats my thought process anyways. Then you can sell me your Q6 ;)
 

Mithent

[H]ard|Gawd
Joined
Dec 19, 2007
Messages
1,616
I don't t personally think it's worth it unless you're hurting for performance on things like video encoding, which might benefit from SSE4.1. For games and other everyday use, you're not really going to see any noticeable difference, and 4GHz+ is at the high end for Q9550 overclocking too (the FSB is likely to be a problem). You may only be able to get 3.8-4.0GHz.
 

RamonGTP

Supreme [H]ardness
Joined
Nov 9, 2005
Messages
8,150
Complete waste IMO. A Q6600 at 3.6GHz is more than enough to hold even a hardcore user until Nehalem arrives.
 

Surly73

[H]ard|Gawd
Joined
Dec 19, 2007
Messages
1,782
If I already had a Q6600 (particularly G0) I wouldn't be looking at a Q9. SSE4.1 may help someday, but IIRC it'll require coding optimizations to be used. When the coding optimizations are included in your transcoders, then look and see.

A Q9 isn't likely to be "better enough" when you already have a Q6. I have an E6400, and I am eyeing Q9450s for a deal.
 

vietchuot

n00b
Joined
Jul 29, 2008
Messages
52
agreed with everyone's assessment. no need to upgrade. better things you can do with your $
 
Top