Power supply for dual 2.8 and Geforce 6800 Ultra?

Diseaseboy

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 27, 2001
Messages
1,206
Is an Antec 550watt powersupply enough to run 2- 2.8 Xeons with EMT64 , a Asus NCCH-DL motherboard, 2 sticks of 512 pc3100 memory, 2 cd-rom drives, 2 serial ATA hard drives and a Geforce 6800 Ultra?
 

dagamore

Gawd
Joined
Oct 25, 2002
Messages
649
it should have enough power, but make sure you get the correct model with the SSI connectors for your MB, it will make the board more stable. I know that they will run off of a ATX psu, but i had stability issues with my first pc-dl and then upgraded from 550watt ATX to a 550 SSI power supply and ths stabbility issues went away.
 

LadyJaqie

I Have No Title
Joined
Jun 9, 2002
Messages
1,422
personally I would run dual psu like I do only with bigger supplies... course if you use an ATX for secondary you will not need a relay you will need to run a different mod. you can google for it...
 

defakto

2[H]4U
Joined
Jun 10, 2004
Messages
2,323
you can run alot on a good power supply like antec. I've got dual opterons, 6 harddrives, (2 10k raptors, non raid, 1 250 gig and 3x10 gig 10k scsi's on a 64 bit raid card), and gffx6800 gt oc, and two cd/dvd drives running, and have yet to have an power issues with the system running a fortron 550 eps12v.
 

NerveGas

n00b
Joined
Aug 4, 2004
Messages
62
Diseaseboy said:
Is an Antec 550watt powersupply enough to run 2- 2.8 Xeons with EMT64 , a Asus NCCH-DL motherboard, 2 sticks of 512 pc3100 memory, 2 cd-rom drives, 2 serial ATA hard drives and a Geforce 6800 Ultra?

Yep, it'll be plenty. I've got a rack of dual Xeons with as many as 6 drives each that are loaded nearly all day long - and they've only got 325 watt power supplies.

In fact, I've measured actual power draw at the wall on a number of dual-proc systems, and I have yet to see one that actually draws more than 325 watts - but that's without the 6800 Ultra, which will add an extra 80 watts or so under full load.

I do have a couple of machines for which the 550-watt power supply simply wouldn't cut it, but they've both got 4 processers and a whole lot of disks. :D

steve
 

vapb400

Gawd
Joined
Sep 19, 2004
Messages
786
NerveGas said:
Yep, it'll be plenty. I've got a rack of dual Xeons with as many as 6 drives each that are loaded nearly all day long - and they've only got 325 watt power supplies.

In fact, I've measured actual power draw at the wall on a number of dual-proc systems, and I have yet to see one that actually draws more than 325 watts - but that's without the 6800 Ultra, which will add an extra 80 watts or so under full load.

I do have a couple of machines for which the 550-watt power supply simply wouldn't cut it, but they've both got 4 processers and a whole lot of disks. :D

steve
may i ask what all that is for?
 

iG Softgod

n00b
Joined
Jul 2, 2004
Messages
9
I am running the exact same setup now with that PSU. The only differance is I have an Iwill DH800.
 

NerveGas

n00b
Joined
Aug 4, 2004
Messages
62
vapb400 said:
may i ask what all that is for?

They're servers that I maintain at work. I wish I could afford that kind of stuff for myelf. :D

Of all of the servers we have (even the quad-Xeon and quad-Opterons), the machine I most lust after is a machine we use just to keep point-in-time snapshots, it's got a 2.4 terabyte array in it. With something like that, I wouldn't even have to burn DVDs, I could just keep all of the ISOs on the file server!

steve
 

paulmofyourhand

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 26, 2002
Messages
1,331
i have the exact setup, but my 2.4's @ 2.9ghz
6800gt
4 sata drives in raid, 1 ide for storage

make sure its the EPS12V version
 
Top