Post your X2 temps

Joined
Sep 18, 2006
Messages
636
I dont have an X2 yet but gathering data to see what the ranges are. Anyway I still have my running p4 3.0C and it is hot!!

idle: 49c
load: 63c

dude you dont even know how hot my room is. my nuts stick to my thighs. :( I live in a house with no AC and it gets to be around 97-101 degrees in my room sometimes. I hate desert conidtions.
 

fireluxx

Limp Gawd
Joined
Aug 20, 2006
Messages
312
Idle: 42C
Load: 49C

Of course this is not on stock cooling, this is with a Thermalright XP-120 mated with a Panaflo 120mm fan. Additional cooling is with 4 80mm fans and the 120mm in the OCZ PSU.
 

Arcygenical

Fully [H]
Joined
Jun 10, 2005
Messages
25,068
LOL at the nuts stick to my... yeah well...


Um

X2 3800 2.66ghz
Dual load 42:
Idle:27-31

Folding for the [H]orde: 38
 

IffY

Weaksauce
Joined
Sep 22, 2005
Messages
111
#1 x2 3800 w/ IHS w/ water cooling (3/8" tube; WW block; 120 single pass rad)**OC to 2.5**
29C idle
46C load (folding)

#2 x2 3800 no IHS air cooled (thermalright hr-01 w/ thermaltake thunderblade) *Stock 2.0*
31C idle
42C load (folding)

ambient was about 85F-90F here lately, so im ok with the temps. i did my first IHS removal to see if it was REALLY all that great. all i have to say is WOW!!!. went from 54C load with the same setup down to 42C. from now on, im runin NAKED!!! ;)

TIM=AS Ceramique.
 
Joined
Jan 13, 2006
Messages
3,254
X2 4400+ @ stock, with an XP-120 and a CoolerMaster Purple LED 120mm fan in a Lian Li PC-71:

Idle: 32°C
Load: 50°C

Temps from EVEREST.
 

Adidas4275

Supreme [H]ardness
Joined
Mar 11, 2006
Messages
5,986
TDX cooled 3800+ X2 toldeo
33 idle 39 load, ambient 25.5

my temps are very sensitive to ambient temps....
 

spicey

Supreme [H]ardness
Joined
Aug 27, 2004
Messages
4,227
Mine runs hot, due to poor case ventilation (no slot for mounting a case fan!)

Idle - around 45C
Load 50C - 65C depending on application

Not particularly worried about it. Machine seems to run stable. Cool n Q lowers idle temps down to the low 30's
 

saku

Limp Gawd
Joined
Aug 14, 2006
Messages
316
My 4600 with stock HSF in a P180 ran at 32c.
Testing out a 3800 in the same case later this week, hopefully it wont be any hotter.
 

acetic

Gawd
Joined
Nov 26, 2003
Messages
673
X2 4800+, stock.

28-31C Idle...
~42C Under load :)

edit: I haven't specifically tested it under load, but it was 42C after encoding with tmpgenc for just over an hour.
 

JaYp146

Supreme [H]ardness
Joined
Apr 24, 2005
Messages
5,546
x2 3800+ Manchester



Case: 29c

CPU idle: 33c
CPU load: 39c (folding)

Thermaltake XP-120, Yate Loon 120mm
Antec SuperLANBoy, Antec TriCool 120mm intake.
 
Joined
Sep 18, 2006
Messages
636
acetic said:
X2 4800+, stock.

28-31C Idle...
~42C Under load :)

edit: I haven't specifically tested it under load, but it was 42C after encoding with tmpgenc for just over an hour.


what kinda heat sink are you using?
 

HalfBaked

Weaksauce
Joined
Sep 3, 2006
Messages
115
Windsor 4200+64 X2 2.2ghz stock slightly oc'ed to 2.50ghz on stock cooling

//30C idle//
//35C load//
 

acetic

Gawd
Joined
Nov 26, 2003
Messages
673
killingfield1975 said:
what kinda heat sink are you using?

Just the stock one :eek: Though, these readings are from my motherboard software (which I don't trust, after it reported my 4800+ jumping from 5.5x to 18x multipliers..) so I'll have to check again with better software.

edit: Speedfan reports the idle temp as 31C.. I'll have to test what it hits under load.

edit2: Yeah, running orthos beta for 10 minutes or so pushed my temp up 48C, it wavered around there but didn't break 50. I realize 10 minutes isn't enough, but my motherboard software still said 42*C. :p
 

444

Limp Gawd
Joined
Apr 15, 2006
Messages
469
X2 4000 @ 2.8/1.375v
31c load according to mobo, 40c according to CoreTemp
forgot what the idle was, twenty something...
HS: Big Typhoon.
 

SKy042

[H]ard|Gawd
Joined
Jan 27, 2003
Messages
1,037
X2 4400+ stock speed
with Zalman 9500 46C full load

opteron 165 Full load 49~50C with Thermal Take big typhoon(this chip has always reported hot)
 

Occidio

[H]ard|Gawd
Joined
Dec 17, 2005
Messages
1,497
I am not sure what mine is under a load but mine(in specs) run at 32c idle it seems. SYS is at 34 and PWM is at 38.
 

mucker

Limp Gawd
Joined
May 6, 2006
Messages
188
ADV X2 4400+ @ 2620 MHz @ 1.400v
CCBWE 0605 VPAW

Idle 38C
Load 46C (100% 1 core) Gaming
Load 60C (100% 2 cores) Orthos

Thermaltake Silent Water in 80F ambient
 

Farva

Extremely [H]
Joined
Feb 3, 2004
Messages
38,128
s939 4200 x2 manchester

idle 27-30
load <40

stock cooling and speed
 

luke51087

2[H]4U
Joined
Aug 7, 2005
Messages
2,406
4200x2 manchester
IDLE 36C degrees on CNPS 9500
Load about 120F
Yeah def a drop in temps when cool and quiet is on, cant say for sure but i know mine idles at least 6-10 degrees F cooler with it on
 

rewted

[H]ard|Gawd
Joined
Jul 4, 2005
Messages
1,844
X2 4200+

Idle 35C
Load 40C

Stock AMD cooler in an Antec P180 case.

Cool 'n Quiet NOT enabled.
 

BinarySynapse

[H]F Junkie
Joined
Feb 6, 2006
Messages
15,103
X2 3800+

Stock cooler
Arctic Ceramique
CoolerMaster Centurion 5 case with 3 exhaust fans (inc PSU) and 1 intake.
Cool'n'Quiet enabled, but of no use since the motherboard doesn't properly support it.

In XP
32c idle
43c load

In Vista RC1
No freaking idea because MyGuard won't install.
 

Adidas4275

Supreme [H]ardness
Joined
Mar 11, 2006
Messages
5,986
cool n quite sucks!!!!! it is only for those who are pre-overclocking...

meaning everyone will eventually OC but some just arent there yet :)
 

nst6563

2[H]4U
Joined
Sep 15, 2003
Messages
4,023
just got my 939 x2 3800+ Manchester a couple days ago (psu blew and smoked my 3200+...may it rest in peace :( )
cooling: XP-90 w/some obnoxious fan I'm about to trade out for something a little more reasonable on the db level
voltage 1.4v
speed: 2.7Ghz
Idle: 34c
Load (both cores): 47c (dual prime95 torture or dual superpi...same temp)
TIM: AS Ceramique

I can get it to post at 3.1ghz in my Ultra-D...but it won't boot into windows any higher than my A8n32 does. At first I was getting a bit nervous seeing my temp at 47c since my old 3200+ winchester @ 2.5ghz only hit 40c....but now I'm right in line with the temps in this thread. ;)
 

nst6563

2[H]4U
Joined
Sep 15, 2003
Messages
4,023
I see people running vcore upwards and past 1.5v....is that safe for these X2's? What's the most you should push to it on good aircooling (like an xp-90 and decent fan)?
 

rewted

[H]ard|Gawd
Joined
Jul 4, 2005
Messages
1,844
Not sure, I run mine at 1.35...stock is either 1.3 or 1.35 (automatically set I guess) but I set mine manually because I hate automatic settings like that
 

SKy042

[H]ard|Gawd
Joined
Jan 27, 2003
Messages
1,037
killingfield1975 said:
when running cool and quiet do you guys see a good drop in temps?
I turned that crap off on all 3 of my desktops.....made things too glitchy back when I built them(early days of dual core) plus I used to overclock. Now I just never thought about turning it back on with the current patches and the fact that I don't overclock anymore
 

sitheris

[H]ard|Gawd
Joined
Jul 30, 2004
Messages
1,692
Just got my 89w 4400+ Toledo installed yesterday, along with an XP-90C + Panaflo 80mm fan.

I think my temp is a little high:

40-42 C idle (haven't tested load temp yet)

My case has decent airflow - Centurion 5 stock setup. Do you guys think I should reseat my HSF?

I followed the directions on the Arctic silver website (using AS5). But when I was trying to hook the latches to the xp-90c I think it lost contact with the cpu briefly but I pushed it back down quickly - think I should redo this and be more careful?
 

BinarySynapse

[H]F Junkie
Joined
Feb 6, 2006
Messages
15,103
sitheris said:
Just got my 89w 4400+ Toledo installed yesterday, along with an XP-90C + Panaflo 80mm fan.

I think my temp is a little high:

40-42 C idle (haven't tested load temp yet)

My case has decent airflow - Centurion 5 stock setup. Do you guys think I should reseat my HSF?

I followed the directions on the Arctic silver website (using AS5). But when I was trying to hook the latches to the xp-90c I think it lost contact with the cpu briefly but I pushed it back down quickly - think I should redo this and be more careful?

Just give you AS time to cure/burn in/whatever. I had a 10c dorp in temps after a few days of use. You have to turn off you computer every now and then though or it won't cure/burning/whatever right.
 

sitheris

[H]ard|Gawd
Joined
Jul 30, 2004
Messages
1,692
ryan_975 said:
Just give you AS time to cure/burn in/whatever. I had a 10c dorp in temps after a few days of use. You have to turn off you computer every now and then though or it won't cure/burning/whatever right.

Thanks for the info.
 
Top