Network pics thread

Joined
Feb 19, 2004
Messages
3,861
Thought I would post an update to my network. Unfortunately I was too lazy to hunt down our real camera so you get the cell phone picture:

rack01.jpg


Cisco 2621 router for use in PeerIX Project and segregate lab and home networks (ThePinkLocation)
Napera Cobalt Beta 24-port Gigabit Switch (AmputGoatee)
Cisco 3524XL-PWR 24-port PoE switch. (TheMeatStamp)
Rackable Systems P4 2.66GHz/1GB RAM/40GB SATA (Untangle UTM) (TheLeatherEnema)
Rackable Systems Dual 3GHz Xeon/3GB RAM/4x250GB SATA (Windows Home Server) (SERVEROUS)
Rackable Systems 2x Dual-Core 2GHz Opteron/8GB RAM/160GB SATA (ESXi 4.0) (FRY)
Rackable Systems 2x Dual-Core 2GHz Opteron/8GB RAM/160GB SATA (ESX 4.0) (BENDER)
Rackable Systems Dual 2.2GHz Opteron/8GB RAM/2x 74GB Rapter, 4x 750GB Seagate (OpenFiler) (SANITY)

Tried out FreeNAS on SANITY this evening and it pissed me off so I wiped it and am installing OpenFiler on it now, will probably try Nexanta, too. Will settle on whichever one I like better. This box will probably end up being my Windows Home Server after the new 2008 based version is released and I finish with my VMware VCP studies/certification. If I ever manage to get around to doing that . . . .
 

calvinj

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 2, 2009
Messages
1,738
I'm going to help revive this network porn too!

IMAG0157.jpg


IMAG0158.jpg


New Toys. Good news.. Never touched Juniper before in my life. Going to have fun with this one
 

Berg0

[H]ard|Gawd
Joined
May 16, 2005
Messages
1,038
MOAR posts

my shed full o' severs:
IMG00047.jpg


My Basement:
IMG00103-1.jpg
 
Last edited:

blk95civicex

Limp Gawd
Joined
Feb 10, 2003
Messages
170
Just a few pics of some of our residence hall distribution racks. Blue phone line was not my doing...too messy for my liking.

3 x 3560
FGA_Rack.jpg


2 x 3560 (This same setup is on 3 floors) - Plenty of room for VOIP expansion in the future.
Smith_Rack.jpg
 
Last edited:
Joined
Dec 10, 2006
Messages
540
Speaking of residence halls at school, I'll have to ask my boss if he will let me take some pictures of some of the network closets in the dorms. I'm a Residential Technology Assistant at Baylor University as my federal work-study.
 

Ockie

*** Self Proclaimed Storage King ***
Joined
Mar 2, 2005
Messages
18,003
I'm going to help revive this network porn too!

IMAG0157.jpg


IMAG0158.jpg


New Toys. Good news.. Never touched Juniper before in my life. Going to have fun with this one

Wait, please tell me that is for work.
 

calvinj

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 2, 2009
Messages
1,738
$3,500 is pricey, but then some of us choose to build home labs instead of buying boats or old cars to restore.

That fits my story. Don't have a boat nor do i have a liking for old cars. Networking equipment is my thing. Same with servers
 

Ockie

*** Self Proclaimed Storage King ***
Joined
Mar 2, 2005
Messages
18,003
I wish that was my home router. However I would consider selling my soul for $3,500 to get one

I was just going to say. I have several of them that I use and I wouldn't have minded a spare unit as a standby.

You never know with these posters, some people have some really nice hardware for really pointless uses as they get them free from their company, etc.
 

calvinj

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 2, 2009
Messages
1,738
I was just going to say. I have several of them that I use and I wouldn't have minded a spare unit as a standby.

You never know with these posters, some people have some really nice hardware for really pointless uses as they get them free from their company, etc.

Again I wish. If we were getting Juniper for free I would go with it.
 
Joined
Mar 15, 2002
Messages
782
New hardware in. More to come so stay tuned.......
Taken with a cell phone so some of the pics arent' that great.
Organization is moving to a new building so I'll cronicle the move with the new hardware we have puchased for there along with the move of the older hardware (Dell 2950, 1950, Cisco Callmanager). New 4 and 2 post racks coming in along with 4 HP 48port GB switches and etc.

new.jpg
new1.jpg


new2.jpg
new4.jpg


new5.jpg


amd.jpg
amd1.jpg


amd3.jpg
amd4.jpg


amd5.jpg
amd6.jpg


hpbox1.jpg
hplogo.jpg


hpports.jpg


UPDATE: Here is some pics of the cleaned out network room that all this hardware will be going into. We just got done assembling the two racks. One a two post and the other a four post kendall howard. We had a third party come in and tone out all the runs and terminate them at both ends. I installed the four HP 48 port GB switches along with an APC 1500 and APC verticle PDU.

090409_0929%5B00%5D.jpg
090409_0929%5B01%5D.jpg


090409_1107%5B00%5D.jpg
090409_1108%5B00%5D.jpg


UPDATE: Just got the New Fortinet hardware in. Mmmmmmm Fortinet.

0914091556a.jpg
0914091555.jpg


0914091555a.jpg
0914091556.jpg
 
Last edited:

calvinj

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 2, 2009
Messages
1,738
Re-Racked some servers tonight because apparently I can't count U Space.

Not Pictures is the powervault 210 and my poweredge 2600

IMAG0163.jpg


IMAG0164.jpg
 

DieTa

Weaksauce
Joined
Aug 17, 2009
Messages
114
I like them, especially the Sun sitting in the middle :)

May I ask you if you've installed the servers on rails or without, calvinj?
 

ben chi(f4)

2[H]4U
Joined
Mar 4, 2008
Messages
2,339
Nice, how are the R710's? I plan on ordering a couple racks worth of these. We have a couple 2950s and 1950s right now... Right now my mirror network is costing me around 450k, I still haven't included the 2x PS6500 Equal Logic expansions =[
 
Joined
Mar 15, 2002
Messages
782
Nice, how are the R710's? I plan on ordering a couple racks worth of these. We have a couple 2950s and 1950s right now... Right now my mirror network is costing me around 450k, I still haven't included the 2x PS6500 Equal Logic expansions =[

The R710's are pretty nice. 4 built in NIC ports, "luggage tag" (like on HPs), enhanced front LCD, tons of memory capacity, lower power consumption, new version of Dell rapid/versa rails and etc.

The only thing I messed up on was the DRAC6. The DRAC5 had one version and it was the hardware card. The new Dell's have DRAC6 "express", "enterprise" and one other model. I ordered the "express" version which is not anything like the DRAC5 as it isn't an actual hardware card like the DRAC5. The express doesn't have it's own NIC port as you have to assign one of the 4 built in NIC's to the DRAC6. I would suggest getting the real thing and go with the DRAC6 enterprise. They are a bit more expensive though. Not really happy with the DRAC6 changes.
 

calvinj

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 2, 2009
Messages
1,738
is that your stuff or for work or a client?

The Juniper is the clients. This rack is mine and all of the stuff in it is partly mine and partly a guy I work with (One bed room apts leave no room for things and i have a 2 story house with the room).

DieTa said:
I like them, especially the Sun sitting in the middle

May I ask you if you've installed the servers on rails or without, calvinj?

Borrowed the sun server from work all thought I have a feeling they are not going to be asking for it back anytime soon. Use to be for Nagios. Installed ubuntu 6.06 on it and blew it up trying to install some linux mail. Have a feeling I'm going to offer it out to the peerix project as a internal linux dns server.

Also I have rails for everything. The only thing that doesn't have rails are the 2 thin foot print dells which are resting on top of the intel whitebox server with the rails :D

That was part of our requirement for the lab. We had to do this semi professionally. AKA rail kits when possible
 

bmore1777

n00b
Joined
Sep 11, 2003
Messages
34


This is the bandwidth that I have while sitting on my classroom network behind two IPFILTER firewalls that I built.
 

calvinj

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 2, 2009
Messages
1,738
Not network related, but thought it would give someone a laugh

Tonight for Dinner. Steak with a side of 120 gb hard drive:

IMAG0166.jpg
 

marley1

Supreme [H]ardness
Joined
Jul 18, 2000
Messages
5,447
^ i never had good luck with that.

we send our drives to gillware
 

calvinj

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 2, 2009
Messages
1,738
^ i never had good luck with that.

we send our drives to gillware

Too cheap to do it..

120 gb maxtor:
lasted 5 years in as i've owned it
purchased used from ebay
hit hard as it was holding lots of iso's for vmware and etc
hit hard for file serving purposes.

=
I'm ok with it dying. As long as I can get some more data off from it
 

djBon2112

Supreme [H]ardness
Joined
Jul 29, 2006
Messages
5,279
I've got an update coming, just need to take some pics!

Added a self-build router and a couple more lines for other rooms (living room and basement), plus I have another router (a Nokia 230) coming sometime in the near future. I also added an ancient 12-port 10mbit hub for laughs :p

EDIT: The pics! I apologize for the camera-phone quality, it's all I have!

Whole rack:
imag0030g.jpg


Close-up of patch and switch, and ancient hub that I just happened to have ;)
imag0031ux.jpg


The servers. Top is my router (pfSense), bottom is my primary server (S01-Chaos) that houses my 2.8TiB RAID array and my web server.
imag0032s.jpg


My ghetto-tastic!(tm) WAP (an old DGL with N, to which I added a bunch of small copper GDDR heatsinks to replace the crappy, overheating stock plastic ones)
imag0033n.jpg
 
Last edited:

calvinj

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 2, 2009
Messages
1,738
Small Update :D


Network Rack:

2948g-l3
2948g x2
1751
2620

100_1273.jpg


Temp pix to feed the internet:

100_1274.jpg


All of the Server Rack:

100_1275.jpg


Top Half:

100_1276.jpg


Bottom Half:

100_1277.jpg
 
Top