Hot! - INCREDIBLE!!!!! Inland 1TB NVMe Premium $99 Microcenter

Discussion in '[H]ot|DEALS' started by SixFootDuo, Mar 6, 2019.

  1. FrEaKy

    FrEaKy [H] Movie and TV Show Review Guy

    Messages:
    13,488
    Joined:
    Jan 31, 2003
    I just purchased it for my laptop, installed yesterday, fresh install of windows, steam, GTA5, all that good stuff. Did a final test last night, wow. After the install, I would honestly say my load time for Online GTA5 is almost cut in half. I didn't think the SSD was going to affect this as I was going from a cheapo 256GB nvme to the inland 1TB nvme.
     
    xx0xx, Big_Rig_Stig and horrorshow like this.
  2. ClockerXP

    ClockerXP Limp Gawd

    Messages:
    390
    Joined:
    Jan 6, 2005
    It's flexible---you can set it up that way or the regular way. Works great for using a card vertically by getting it far enough from the glass to not restrict the air flow.
     
    Big_Rig_Stig and That_Sound_Guy like this.
  3. dany man

    dany man Limp Gawd

    Messages:
    193
    Joined:
    Aug 26, 2019
    Wow were was this when I payed 80$ for an 512gb m2 drive
     
    Big_Rig_Stig likes this.
  4. ///AMG

    ///AMG 2[H]4U

    Messages:
    3,160
    Joined:
    Sep 19, 2012
    Finally installed the one I bought 3 months ago, just in time for Gears 5.
     
  5. DogsofJune

    DogsofJune 2[H]4U

    Messages:
    2,753
    Joined:
    Nov 7, 2008
    I'm still waiting to install mine
     
    Jim Kim likes this.
  6. ClockerXP

    ClockerXP Limp Gawd

    Messages:
    390
    Joined:
    Jan 6, 2005
    FYI the drive I bought at my local Microcenter a couple weeks ago has a 12.2 firmware on it.
     
  7. Revenant_Knight

    Revenant_Knight Limp Gawd

    Messages:
    270
    Joined:
    Nov 18, 2011
    In case you don’t live close to a Microcenter, there are several vendors putting out Phison E12 based SSDs. I have 2 Sabrent Rockets. One is 1TB, and the other is 2TB. $109 and $250 on amazon respectively. They’re both faster than my Samsung 950 Pro.

    Corsair was also selling an E12 based drive for about the same price.
     
  8. thesmokingman

    thesmokingman [H]ardness Supreme

    Messages:
    4,951
    Joined:
    Nov 22, 2008
    You can also order off their web store to get it shipped if you don't have a local MC.
     
    Revenant_Knight likes this.
  9. hititnquitit

    hititnquitit Gawd

    Messages:
    516
    Joined:
    Apr 16, 2018
    Amazon usually matches the microcenter price as well.
     
    Revenant_Knight likes this.
  10. sirmonkey1985

    sirmonkey1985 [H]ard|DCer of the Month - July 2010

    Messages:
    21,525
    Joined:
    Sep 13, 2008
    true but the website usually doesn't have the discounted prices that are in store.
     
  11. /dev/null

    /dev/null [H]ardForum Junkie

    Messages:
    14,218
    Joined:
    Mar 31, 2001
    This thread is now 32 pages long :). Anyone tried the 1TB pci-e 4.0 x4 drive for $179? I'm thinking of using this for my new linux build.
     
    Last edited: Sep 11, 2019
  12. arnemetis

    arnemetis 2[H]4U

    Messages:
    2,685
    Joined:
    Aug 2, 2004
    I'm curious what use case you have for that kind of ridiculous speed? I can't make use of my lowly pcie 3.0 drives outside of transferring files to each other over my 10gbit fiber link, in every other way a regular sata ssd was just as fast in Windows & games. Not trying to discourage you, I am genuinely curious!
     
  13. /dev/null

    /dev/null [H]ardForum Junkie

    Messages:
    14,218
    Joined:
    Mar 31, 2001
    I only upgrade every few years, so I try to get whatever is current because I'm stuck with it for a while. My linux systems rarely if ever get reinstalled, so I just don't want to regret my choice later.

    I could probably get by with a ryzen 5 3600 or even maybe a 1700x as well, and only 16G ram, but again I don't want to touch this box for a few years...
     
  14. alaricljs

    alaricljs Limp Gawd

    Messages:
    271
    Joined:
    Apr 6, 2011
    Reinstall? I've lost track of how many different disks my main rig install has resided on... My server is on it's 4th mirrored pair of SSDs.

    Linux is too easy to move for that to be the reason you don't upgrade your storage.
     
  15. /dev/null

    /dev/null [H]ardForum Junkie

    Messages:
    14,218
    Joined:
    Mar 31, 2001
    It's lack of time, not difficulty. I only do if absolutely necessary.
     
  16. 123Lanoix

    123Lanoix 2[H]4U

    Messages:
    3,867
    Joined:
    Nov 13, 2005
    Can anyone post any benchmarks of the 2TB nvme version ? I bought 2 of the 1 TB version and they have been great !
     
  17. Forge

    Forge n00b

    Messages:
    11
    Joined:
    Mar 3, 2010
    I went this route when I went water this last spring. I love it. Back on topic, I'll be picking up two of these later today, to replace two 512GBs in my gaming laptop. Games keep getting bigger, need more GBs.
    2019-02-11 21.13.33.jpg 2019-02-11 23.40.00.jpg
     
  18. YeuEmMaiMai

    YeuEmMaiMai [H]ardForum Junkie

    Messages:
    15,078
    Joined:
    Jun 11, 2004
    I got gears 4 on my laptop and at 133GB that's asinine, gonna need that 4TB drive by the time Gears 6 rolls around...
     
  19. gocubs418

    gocubs418 n00b

    Messages:
    60
    Joined:
    Sep 16, 2013
    WOW. Insane the size of some games.
     
  20. SixFootDuo

    SixFootDuo [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,527
    Joined:
    Oct 5, 2004
    I heard that riser cards ad latency?
     
  21. TheSlySyl

    TheSlySyl Limp Gawd

    Messages:
    131
    Joined:
    May 30, 2018
    Imperceptible amounts. Electricity moves at roughly 280,000,000 meters per second. So this extra 6 inches is really gonna matter.
     
  22. Nenu

    Nenu [H]ardened

    Messages:
    18,902
    Joined:
    Apr 28, 2007
    Close.

    Electricity moves around 1mm per second.
    An electrical signal travels around 270,000,000 meters per second.
    The extra 6 inches "isn't" really gonna matter.
     
    TheSlySyl likes this.
  23. vegeta535

    vegeta535 2[H]4U

    Messages:
    3,256
    Joined:
    Jul 19, 2013
    Surprising Gears 5 is only 68GB.
     
  24. TheSlySyl

    TheSlySyl Limp Gawd

    Messages:
    131
    Joined:
    May 30, 2018
    The high def patch (available through the options menu for whatever reason) increases that significantly.
     
  25. vegeta535

    vegeta535 2[H]4U

    Messages:
    3,256
    Joined:
    Jul 19, 2013
    That patch only added about 9GB, It is only 59GB before the patch.
     
  26. KATEKATEKATE

    KATEKATEKATE Limp Gawd

    Messages:
    286
    Joined:
    Jan 20, 2019
    I picked up the 512GB and 256GB versions of these for a system disk and a scratch disk respectively. Finally decided its time to give the Samsung 840 I've been using across I don't know how many builds a break lol (its a game disk now)

    i wasn't sure if I'd notice any difference, and for the most part I don't, but Metro Exodus and Far Cry 5 (only games I put on the NVMe, the rest can make do w/SATA) FINALLY stopped stuttering, so at least there's that!

    When price drops on the 2TB version I'm gonna pick up one or two for storing video I shoot, and on that day I will give thanks to the harmonics goddesses for the end of nearly two decades of 7200rpm disks making my whole desk hum at 120hz :LOL: hhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
     
  27. ClockerXP

    ClockerXP Limp Gawd

    Messages:
    390
    Joined:
    Jan 6, 2005
    Whoa... Glad mine is only 3.9" long (10cm). :) lol
     
  28. pbassjunk

    pbassjunk Limp Gawd

    Messages:
    438
    Joined:
    Sep 17, 2012
    Picked up the 2TB Inland today. Going into a bootable thunderbolt 3 enclosure for my Mac mini 2018. Ignore the $315 tag, it was $220ish.

    A1E3E2D9-0277-447A-85AE-315856C4F247.jpeg
     
    IdiotInCharge, MixManSC and mnewxcv like this.
  29. mnewxcv

    mnewxcv [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,471
    Joined:
    Mar 4, 2007
    That's what I need....
     
  30. pbassjunk

    pbassjunk Limp Gawd

    Messages:
    438
    Joined:
    Sep 17, 2012
    Through USB-C -> NVME.. not bad at all. Thunderbolt should be interesting.

    Screen Shot 2019-09-17 at 2.30.35 PM.png
     
  31. xx0xx

    xx0xx Gawd

    Messages:
    558
    Joined:
    Oct 20, 2005
    Which god do I need to pray to, to get NVME enclosures to come down in price? I see a Sabrent on sale on Amazon for about $38 that I'm considering, but ouch, that costs more than the 256GB drive I want to put in it lol
     
  32. TheSlySyl

    TheSlySyl Limp Gawd

    Messages:
    131
    Joined:
    May 30, 2018
    There's a good chance this was software and not hardware, but last night when trying to load MH world from this drive my entire system hard crashed and rebooted, with the end result involving me having to re-verify the MH World files and redownload corrupt files.

    It could be a primocache hiccup, as that's the cacheing software I use which introduces far more variables (such as a ram drive) but it's the first issue i've had with anything loading off this drive since I installed it so I figured it might be worth a mention. All SMART settings look perfect so I'm not sure what happened.
     
  33. erek

    erek 2[H]4U

    Messages:
    2,704
    Joined:
    Dec 19, 2005
  34. pbassjunk

    pbassjunk Limp Gawd

    Messages:
    438
    Joined:
    Sep 17, 2012
    Thunderbolt interface came in.. speeds more than doubled. <3 NVME

    Screen Shot 2019-09-18 at 7.22.18 PM.png
     
    DooKey and DooLocsta like this.
  35. Bankie

    Bankie [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,570
    Joined:
    Jul 27, 2004
    I have a 8-ish year old Cooler Master CM690 II case that has a vertical slot or two.
     
  36. IdiotInCharge

    IdiotInCharge [H]ardForum Junkie

    Messages:
    11,702
    Joined:
    Jun 13, 2003
    I thought to myself, 'wait, why does it matter?', and then the screenshot... yeah, you found the use case where it matters :D
     
  37. erek

    erek 2[H]4U

    Messages:
    2,704
    Joined:
    Dec 19, 2005
    is every single one of these 3D TLC and not QLC?
     
  38. hititnquitit

    hititnquitit Gawd

    Messages:
    516
    Joined:
    Apr 16, 2018
  39. tempertantrum

    tempertantrum Limp Gawd

    Messages:
    335
    Joined:
    Apr 19, 2009

    FYI, you can't use PCIe 4.0 with non-Ryzen 2 CPUs. A 1700X would only get you PCIe 3.0 speeds. If you're going to do this, go with the 3600.
     
    IdiotInCharge likes this.
  40. /dev/null

    /dev/null [H]ardForum Junkie

    Messages:
    14,218
    Joined:
    Mar 31, 2001
    Understood. I'm going with 3700x, 3800x, 3900x or 3950x. Undecided ATM.