Gtx 1080ti 16 mph/s ?

szakal161

n00b
Joined
Apr 2, 2021
Messages
20
Hello. I was able to buy little overpriced asus strix gtx 1080ti 11gb. I was planing to ad it to my ETH rig but when I’m trying to mine eth Im getting like 16mh/s ?? When I go to etc I’m getting 45-50mh/s. How to make it to mine eth with normal speed ? Any idea ?
my over clock:
0E36F07B-3223-4902-841F-A16EBD0A2C8F.jpeg


ETH no pill:
45779FDD-1B61-4A6F-AA39-11A83E89C355.jpeg


ETH + pill:
C6136514-837E-4AA5-9BA8-4F4FB9B4CD5C.jpeg


ETC no pill:
6BD47F40-4B6E-4275-9102-8F894AE8AC74.jpeg


ETC + 💊:
662C5C04-FB91-4585-9AF1-EE4020E55E1E.jpeg


so anyone have any idea why my ETH mh/s is only 16 and other coins normally?
 
Last edited:

MrGuvernment

Fully [H]
Joined
Aug 3, 2004
Messages
20,132
First, what are you using to mine ? what app? NiceHash or eTash or something else?
 

arnemetis

2[H]4U
Joined
Aug 2, 2004
Messages
3,448
As a point of reference, I get 36ish MH on my 1080 ti using nicehash's quickminer with +50 core, +400 mem and 150w tdp. Check your card's settings, and watch what happens when you mine.
 

motqalden

[H]ard|DCOTM x3
Joined
Jun 22, 2009
Messages
2,187
you need to run the eth enlargement pill program for 1080 / 1080ti
Nicehash has it in the advanced settings but if you are not nicehash you need to find it somewhere else. you can get ~45mh/s eth with +100 core +500mem 70-75% (roughly 180w or so in the miner so will depend on card) power target which is my go to 1080ti rough overclock. need the eth pill or you will be under 40
 
Last edited:

szakal161

n00b
Joined
Apr 2, 2021
Messages
20
My card is declocked🤔 dont renember how will post screens later. But I don’t wana kill card fast and my fans spin at 40% while temp is 64-65. And with pill 💊 I’m getting 16mh/s on eth it is ok with other coins cuzz I’m getting 46mh/s
 

arnemetis

2[H]4U
Joined
Aug 2, 2004
Messages
3,448
Add a screenshot of MSI while mining, that looks like you did it at idle. Also why are you running a negative offset on the core and memory?
Edit: You could also show the output of gpuz on the Senors tab while mining, that too can show us the actual clocks you are getting.
 
Last edited:

szakal161

n00b
Joined
Apr 2, 2021
Messages
20
Add a screenshot of MSI while mining, that looks like you did it at idle. Also why are you running a negative offset on the core and memory?
Edit: You could also show the output of gpuz on the Senors tab while mining, that too can show us the actual clocks you are getting.
644BCC34-173A-46C4-80CC-386EA89F5CD9.jpeg

C7128B07-F135-470E-99F2-90E40EBFFA1E.jpeg

Pic taken after mining etc 12h
 

arnemetis

2[H]4U
Joined
Aug 2, 2004
Messages
3,448
I'm at a loss. I tried your settings on my card and they operate at normal levels (a tiny bit higher than my normal rate, at the expense of more power draw to offset the lower clocked memory.) Try throwing a positive overclock to the core & memory (like maybe +25 and +200,) just to see what happens. All I can think of is the negative is doing something wonky. If not that, then I am suspecting your mining software is configured in an odd way or just can't mesh with this card. Might try another software to compare against.
 

szakal161

n00b
Joined
Apr 2, 2021
Messages
20
I'm at a loss. I tried your settings on my card and they operate at normal levels (a tiny bit higher than my normal rate, at the expense of more power draw to offset the lower clocked memory.) Try throwing a positive overclock to the core & memory (like maybe +25 and +200,) just to see what happens. All I can think of is the negative is doing something wonky. If not that, then I am suspecting your mining software is configured in an odd way or just can't mesh with this card. Might try another software to compare against.
Changing values on settings does nothing at all. Still getting 16 mph/s on ETH:/ and I have negative clock on all my cards : 2x gtx 1070, 1x gtx 1070ti, 1x rtx 2070. I like keep my rig quiet 🤫 and under 64 degrees.
did try Phoenix miner but I have the same errors. :/
 

auntjemima

Supreme [H]ardness
Joined
Mar 1, 2014
Messages
8,174
I would reinstall your driver's. I'm sorry if this was covered already.

My 1080ti run at +100 core +800 memory, 75% power, 75C temp and 65% fan.

I get 46MH @ 200-250w depending on card.

Edit: this is on T-Rex miner. I manually run eth pill after starting the miner. Otherwise it won't work. Even when I ran nicehash in the past, I had to manually start ethpill. Even with the options set that way in the menu, it never worked.
 
Last edited:
Top