Doom3, help my flashlight broke.

raz-0

Supreme [H]ardness
Joined
Mar 9, 2003
Messages
4,704
For some reason, all of a sudden my flashlight no longer illuminates anything. This happened in the middle of playing this evening, and I'd rather not go back to my last autosave.

Using 61.77 detonators. Might upgrade to try fixing it, but it was working just fine for the first 3 hours of the game. Without ANY flashlight the game is just stupid, so any ideas?
 

m4rine

Limp Gawd
Joined
Oct 31, 2003
Messages
369
didnt anyone tell you? you only get one set of batteries for your flashlight, once they are out your done =/
 

cuemasterfl

Supreme [H]ardness
Joined
Jul 5, 2001
Messages
4,181
You could try backing up your game save folder, and reinstalling. Take more batteries next time :)
 

xdviper

Gawd
Joined
Jan 30, 2004
Messages
1,021
no! use engirzier next time
it keeps your flashlight going and going and going :)
 

Prim3

Gawd
Joined
Mar 27, 2003
Messages
926
Out of Pocket Cost:
Joining the Marines: $0
Trip to Mars: $0
Full Gear and Uniform: $0
Having all hell break lose and being one the last alive with only 1 set of batteries and should have brought Duracell: Priceless.
 

DiZASTiX

Gawd
Joined
Oct 21, 2002
Messages
658
ThisMonsterLives said:
should have used Duracell :p
lol, I actually read the weapon descrip on the PDA and they made up some thing about how it has endless power, figures :rolleyes: ;)

Back on topic. So the flashlight just shows no light but you can still equip it? Did you try loading a previous save just to see if it works then?
 

JR_Rider

Gawd
Joined
Aug 5, 2004
Messages
613
i bet hes upset cause all yall have done is make jokes instead of answerin his question ...........but anyway i dont know either lol.............energizer......lmao
 

raz-0

Supreme [H]ardness
Joined
Mar 9, 2003
Messages
4,704
Well previous saves with it working still work. exiting and reloading the screwed up game doesn't fix it.

I equip it, and I still get the hazy cone, but not the actual illumination.

I'm working m way back from the last autosave, and it hasn't crapped out yet.
 

Filter

[H]F Junkie
Joined
Dec 30, 2001
Messages
9,395
Prim3 said:
Out of Pocket Cost:
Joining the Marines: $0
Trip to Mars: $0
Full Gear and Uniform: $0
Having all hell break lose and being one the last alive with only 1 set of batteries and should have brought Duracell: Priceless.
sweet. i like that
 

Yogi

[H]ard|Gawd
Joined
Jun 23, 2001
Messages
1,863
It's one of those kinetic power flashlights. Just shake it for a few minutes and it will light up again. ;)
 

Toph

n00b
Joined
Mar 21, 2004
Messages
6
Mine went out for a minute last night. Then the whole game got really slow for a minute and it came back. I guess it's just a glitch.
 

Da PlaN-R

[H]ard|Gawd
Joined
Sep 9, 2001
Messages
1,627
Try hitting it :D

For real though, I've heard people fix it by changing through all their weapons
 

DaVisionz

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 21, 2001
Messages
1,935
mine did that for a while but started working again later in the level.

Also at one point, my quicksave only wrote 3/4ths of the file to the harddrive, so I had to completely restart that level.
 

HotL3@D

[H]ard|Gawd
Joined
Oct 5, 2000
Messages
1,606
Mine did this as well. Are you in the monorail level by any chance? I just pressed on and it came back on with no problems.
 

raz-0

Supreme [H]ardness
Joined
Mar 9, 2003
Messages
4,704
nope, not the monorail level. I finally got past where it had gone out without it happening again. Definitely not part of the game, as like I said, half the flashlight effect was drawn (i.e. the cone of light) and half was not (actual illumination).
 

-zax-

[H]ard|Gawd
Joined
Jul 21, 2004
Messages
2,008
Mine did the same thing for a while. The flashlight was on, but would not illuminate antying at all.

It happened after I was playing with a few Doom3 tweaks foud on the [H] site. I switched back to the defaults and it began working again.
 

Kevin Lowe

Gawd
Joined
Jul 25, 2004
Messages
766
That's happened to me in one particular spot... right before the first spider room.

I think the flashlight just doesn't play well with the lighting in that area. That or it's intentional.
 

anotherFNG

n00b
Joined
Aug 4, 2004
Messages
14
I experienced that the other day after loading a savegame. I had been using the flashlight mod on this site. I removed the mod and it was fixed with the default settings. I applied the updated duct tape mod (use google) and it was working great.

I had a couple of instances where the lights on the weapons suddenly stopped working after I loaded a game or entered a new area. Switching between the flashlight and the weapons fixes it again -- wierd.
 

Conman

Limp Gawd
Joined
Jun 8, 2004
Messages
484
Had the same problem here myself.After trying a bunch of things, scrolling through all the weapons with the mouse wheel until it popped back on worked for me.
 
Joined
Feb 23, 2004
Messages
47
all u gotta do is use the scroll wheel on the mouse. scroll up and down and come back to flashlight. It should re-illuminate room.
 

Staples

Supreme [H]ardness
Joined
Jul 18, 2001
Messages
7,953
Alpha sector 2 it happened to me. I just fucked around throwing granades which I can't ever use on enemies and switching back and forth. It finally started to work. It was weird though.
 

MiXdNuTs

Gawd
Joined
Aug 9, 2002
Messages
827
ThisMonsterLives said:
should have used Duracell :p
In the game they explain that it has a "static" power source or some BS like that. Looks like good old sci fi is alive and well in doom3.
 
Top