Cyberpunk 2077 - Epic Launcher - game crashed when click run game 2 times from a row.

mgty23

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 16, 2017
Messages
1,664
Hi pc:

12900K with NZXT KRAKEN X73 ( 40-50C in Far Cry 6 )

2x16GB DDR4 KINGSTON DDR4 3600MHZ in GEAR 1

RTX 3090 Ti Gigabyte Gaming

Aorus Z690 Elite DDR4 bios F5

SSD 1 TB NVM PCIE

Seasonic 1300 PX Platinum Prime

So i have installed Windows 10,newest. I dont have crashing in games. But today i clicked start game in Epic Launcher and game immidiatelly crashed to desktop. I tried second time,the same crash. It popped cd procject crash report something like that.

On third time it launched game. My question. Is my system not stable ,maybe xmp or not?


PS:
I tested ram by Karhu Ram test and no errors.
 

Dan_D

Extremely [H]
Joined
Feb 9, 2002
Messages
61,221
No.

So i have installed Windows 10,newest. I dont have crashing in games. But today i clicked start game in Epic Launcher and game immidiatelly crashed to desktop. I tried second time,the same crash. It popped cd procject crash report something like that.

On third time it launched game. My question. Is my system not stable ,maybe xmp or not?


PS:
I tested ram by Karhu Ram test and no errors.
It always astounds me when people look for hardware solutions when they have issues with a single game. It's far more likely that the game has problems than the hardware. In fact, similar issues have been documented with this game in the past. Update the game to its latest version. Make sure you aren't running any mods with the game and finally, if none of that works, you can try removing the game settings located here: %LOCALAPPDATA%\CD Projekt Red\Cyberpunk 2077. In the past, there has been an issue with the Nahamic driver in Windows. Disabling that will fix the game although the latest hotfix for 1.5x should resolve that specific issue.
 
Last edited:

mgty23

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 16, 2017
Messages
1,664
Ok i left game running now for 1-2 hours no crashes. But i am worried about that crash when i click start to run game in Epic Launcher. Happened 2 times from a row. Maybe it was caused of other overlay? I have opened UbiSoft Connect ( overlay on ) .
 

Dan_D

Extremely [H]
Joined
Feb 9, 2002
Messages
61,221
Ok i left game running now for 1-2 hours no crashes. But i am worried about that crash when i click start to run game in Epic Launcher. Happened 2 times from a row. Maybe it was caused of other overlay? I have opened UbiSoft Connect ( overlay on ) .
The Ubisoft connect overlay won't work in a game launched from the Epic Launcher. I've never seen issues with overlays and Cyberpunk 2077. However, Discord and other overlays could cause an issue.
 

mgty23

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 16, 2017
Messages
1,664
Here is crash log:"
Version=1
EventType=REDEngineErrorReport
EventTime=0
ReportIdentifier=ffffffff-ffffffff-00000001-00000000
Sig[0].Name=StackHash
Sig[0].Value=0x0000000000000000
Sig[1].Name=ErrorReason
Sig[1].Value=Unhandled exception
Sig[2].Name=InternalVersion
Sig[2].Value=3.0.3906793 P4CL: 4790877 Stream: //R6.Root/R6.Release
DynamicSig[1].Name=OS Version
DynamicSig[1].Value=10.0.19043.2.0.0.256.1
LoadedModule[0]=Cyberpunk2077.exe
LoadedModule[1]=ntdll.dll
LoadedModule[2]=KERNEL32.DLL
LoadedModule[3]=KERNELBASE.dll
LoadedModule[4]=USER32.dll
LoadedModule[5]=win32u.dll
LoadedModule[6]=GDI32.dll
LoadedModule[7]=gdi32full.dll
LoadedModule[8]=msvcp_win.dll
LoadedModule[9]=ucrtbase.dll
LoadedModule[10]=ADVAPI32.dll
LoadedModule[11]=msvcrt.dll
LoadedModule[12]=sechost.dll
LoadedModule[13]=RPCRT4.dll
LoadedModule[14]=libcurl.dll
LoadedModule[15]=SHELL32.dll
LoadedModule[16]=dbghelp.dll
LoadedModule[17]=WS2_32.dll
LoadedModule[18]=icuin.dll
LoadedModule[19]=WLDAP32.dll
LoadedModule[20]=ole32.dll
LoadedModule[21]=icuuc.dll
LoadedModule[22]=CRYPT32.dll
LoadedModule[23]=combase.dll
LoadedModule[24]=Normaliz.dll
LoadedModule[25]=SETUPAPI.dll
LoadedModule[26]=cfgmgr32.dll
LoadedModule[27]=bcrypt.dll
LoadedModule[28]=OLEAUT32.dll
LoadedModule[29]=XINPUT9_1_0.dll
LoadedModule[30]=bink2w64.dll
LoadedModule[31]=PhysX3CharacterKinematic_x64.dll
LoadedModule[32]=PhysX3Cooking_x64.dll
LoadedModule[33]=PhysX3Common_x64.dll
LoadedModule[34]=PxFoundation_x64.dll
LoadedModule[35]=redlexer_native.dll
LoadedModule[36]=PhysX3_x64.dll
LoadedModule[37]=VCRUNTIME140.dll
LoadedModule[38]=Galaxy64.dll
LoadedModule[39]=MSVCP140.dll
LoadedModule[40]=VERSION.dll
LoadedModule[41]=d3d11.dll
LoadedModule[42]=POWRPROF.dll
LoadedModule[43]=amd_ags_x64.dll
LoadedModule[44]=WINMM.dll
LoadedModule[45]=oo2ext_7_win64.dll
LoadedModule[46]=HID.DLL
LoadedModule[47]=VCRUNTIME140_1.dll
LoadedModule[48]=WININET.dll
LoadedModule[49]=IPHLPAPI.DLL
LoadedModule[50]=MSWSOCK.dll
LoadedModule[51]=dxgi.dll
LoadedModule[52]=icudt.dll
LoadedModule[53]=IMM32.DLL
LoadedModule[54]=UMPDC.dll
LoadedModule[55]=CRYPTBASE.DLL
LoadedModule[56]=bcryptPrimitives.dll
LoadedModule[57]=kernel.appcore.dll
LoadedModule[58]=windows.storage.dll
LoadedModule[59]=Wldp.dll
LoadedModule[60]=SHCORE.dll
LoadedModule[61]=shlwapi.dll
LoadedModule[62]=CRYPTSP.dll
LoadedModule[63]=rsaenh.dll
LoadedModule[64]=napinsp.dll
LoadedModule[65]=pnrpnsp.dll
LoadedModule[66]=wshbth.dll
LoadedModule[67]=NLAapi.dll
LoadedModule[68]=DNSAPI.dll
LoadedModule[69]=NSI.dll
LoadedModule[70]=winrnr.dll
LoadedModule[71]=fwpuclnt.dll
LoadedModule[72]=rasadhlp.dll
LoadedModule[73]=secur32.dll
LoadedModule[74]=SSPICLI.DLL
LoadedModule[75]=clbcatq.dll
LoadedModule[76]=wbemprox.dll
LoadedModule[77]=wbemcomn.dll
LoadedModule[78]=wbemsvc.dll
LoadedModule[79]=fastprox.dll
LoadedModule[80]=amsi.dll
LoadedModule[81]=USERENV.dll
LoadedModule[82]=profapi.dll
LoadedModule[83]=MpOav.dll
LoadedModule[84]=uxtheme.dll
LoadedModule[85]=RTSSHooks64.dll
LoadedModule[86]=Graphics Hook64.dll
LoadedModule[87]=gdiplus.dll
LoadedModule[88]=D3DCompiler_47.dll
LoadedModule[89]=MSCTF.dll
LoadedModule[90]=WindowsCodecs.dll
LoadedModule[91]=DWrite.dll
LoadedModule[92]=TextShaping.dll
LoadedModule[93]=GameServicesEpic.dll
LoadedModule[94]=EOSSDK-Win64-Shipping.dll
LoadedModule[95]=WINTRUST.dll
LoadedModule[96]=WINHTTP.dll
LoadedModule[97]=MSASN1.dll
LoadedModule[98]=dhcpcsvc6.DLL
LoadedModule[99]=dhcpcsvc.DLL
LoadedModule[100]=imagehlp.dll
LoadedModule[101]=gpapi.dll
LoadedModule[102]=EOSOVH-Win64-Shipping.dll
LoadedModule[103]=OPENGL32.dll
LoadedModule[104]=GLU32.dll
LoadedModule[105]=cryptnet.dll
LoadedModule[106]=drvstore.dll
LoadedModule[107]=devobj.dll
LoadedModule[108]=nvspcap64.dll
LoadedModule[109]=ntmarta.dll
LoadedModule[110]=dxcore.dll
LoadedModule[111]=d3d12.dll
LoadedModule[112]=GFSDK_Aftermath_Lib.x64.dll
LoadedModule[113]=nvwgf2umx.dll
LoadedModule[114]=D3D12Core.dll
LoadedModule[115]=igc64.dll
LoadedModule[116]=nvapi64.dll
LoadedModule[117]=nvldumdx.dll
LoadedModule[118]=D3DSCache.dll
LoadedModule[119]=twinapi.appcore.dll
LoadedModule[120]=MMDevApi.dll
LoadedModule[121]=dinput8.dll
LoadedModule[122]=inputhost.dll
LoadedModule[123]=PROPSYS.dll
LoadedModule[124]=CoreMessaging.dll
LoadedModule[125]=wintypes.dll
LoadedModule[126]=CoreUIComponents.dll
LoadedModule[127]=Wtsapi32.dll
LoadedModule[128]=XInput1_4.dll
LoadedModule[129]=AUDIOSES.DLL
LoadedModule[130]=resourcepolicyclient.dll
LoadedModule[131]=textinputframework.dll
LoadedModule[132]=nvcuda64.dll
LoadedModule[133]=nvngx.dll
LoadedModule[134]=_nvngx.dll
LoadedModule[135]=nvrtum64.dll
AppName=Cyberpunk2077.exe"
 

mgty23

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 16, 2017
Messages
1,664
Ok i think i found it. It was propably of newest version of MSI AFTERBURNER. I tried to run Watch Dogs Legion and everytime i click launch it crashed to desktop without running game. Tried 3 times.
Then i close MSI AFTERBURNER and game started. So yeah in Cyberpunk2077 99% it was MSI AB that version :)
 

GoldenTiger

Fully [H]
Joined
Dec 2, 2004
Messages
26,080
Ok i think i found it. It was propably of newest version of MSI AFTERBURNER. I tried to run Watch Dogs Legion and everytime i click launch it crashed to desktop without running game. Tried 3 times.
Then i close MSI AFTERBURNER and game started. So yeah in Cyberpunk2077 99% it was MSI AB that version :)
Good work :).
 

mgty23

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 16, 2017
Messages
1,664
Msi Afterburner 4.6.4 16255
Riva Tuner 7.3.3 26004


What version to use to work WD LEGION with MSI AB on? Actually game is crashing at start with running both. Not launching.
 

mgty23

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 16, 2017
Messages
1,664
Ok i turned off MSI AFTERBURNER and the game still dont wanna to run. Any ideas why? I tried verify game files and the same. I clicking run,black screen and back to desktop. Maybe 1 of 20 tries it will launch. It happens with that game. Far Cry 6 ,Control,Metro normally starting.

I FOUND IT: LOL

https://discussions.ubisoft.com/top...rt-on-alder-lake-cpu-windows-10/20?lang=en-US


must disable E CORES?

i uninstalled newest msi afterburner and i was thinking that is MSI AB issue,but not. Must install again newest MSI AB.
 
Last edited:

Camberwell

Gawd
Joined
Jan 20, 2008
Messages
906
But why it happened 2 times from a row?
Your body has a weird electromagnetic effect on your pc :p
Seriously, this is not something you can diagnose on the internet, everyone's setup is different from each other, without being physically with you to check what is happening there is little that we can do to help with such a specific case....
 

GoldenTiger

Fully [H]
Joined
Dec 2, 2004
Messages
26,080
Can't hurt to try Windows 11, mgty23. I gather it plays nicer with alder lake cpus. It's a free upgrade and you can always switch back if you don't like it.
 

primetime

Supreme [H]ardness
Joined
Aug 17, 2005
Messages
7,302
Oki must get it. And sorry for repetitive questions.
yes it would be foolish to not use latest win 11 with the newest intel cpus....AMDs doesnt so much matter and in some cases 10 might be better
 
Top