Cox Raises Bandwidth Caps From 400GB to 2TB

Discussion in 'HardForum Tech News' started by HardOCP News, May 12, 2015.

  1. HardOCP News

    HardOCP News [H] News

    Messages:
    0
    Joined:
    Dec 31, 1969
    It seems that Cox has decided to raise its bandwidth caps drastically without any fanfare, press release or even notifying its customers of the changes. The company's Ultimate Package was 400GB just a few days ago and now it is 2TB. :eek:
     
  2. the-one1

    the-one1 2[H]4U

    Messages:
    2,982
    Joined:
    Jan 16, 2003
    Cox, with the Ultimate Package will have stiff competition.
     
  3. HardOCP News

    HardOCP News [H] News

    Messages:
    0
    Joined:
    Dec 31, 1969
    I see what you did there. :D
     
  4. Viper16

    Viper16 [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,628
    Joined:
    May 3, 2005
    The Cox service I use never had a bandwidth cap per-say, but they would send me an notification letting me know I was getting up there. I will see what mine is when I get home...curious!
     
  5. bexamous

    bexamous [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,670
    Joined:
    Dec 12, 2005
    Recently I've started watching lots of stuff on youtube, so when going to bed I'll start some Day9 video. In past month or so Youtube added that new feature to automatically start playing next video... man so I now end up waking up and that shit has been streaming random videos for hours on end.

    My usage past 3 months:
    Feb 1261GB
    March 1454GB
    April 2163GB

    I swear that 700GB extra is mainly due to Youtube's automatically play next video thing.

    Anyways 2TB is not that hard to hit, just use Youtube more often.
     
  6. Simmonz

    Simmonz 2[H]4U

    Messages:
    2,506
    Joined:
    May 14, 2008
    More like leaving Youtube on when you go to bed will increase your usage.
     
  7. w4ffles

    w4ffles 2[H]4U

    Messages:
    2,170
    Joined:
    Mar 13, 2008
    You can disable the autoplay. There's a little slider under the player frame.
     
  8. MisterHipster

    MisterHipster Limp Gawd

    Messages:
    503
    Joined:
    Jul 16, 2008
    That YouTube commenter made me laugh my ass off hard. Can't figure out a way to solve the YouTube streaming problem, eh? LOL
     
  9. SvenBent

    SvenBent 2[H]4U

    Messages:
    3,122
    Joined:
    Sep 13, 2008
    its this cellphone cap or cable cap? I Don't see why cable caps should even exist in this time and day
     
  10. Zepher

    Zepher [H]ipster Replacement

    Messages:
    16,893
    Joined:
    Sep 29, 2001
    I guess this is why we haven't gotten any new emails from Cox about the bandwidth usage.
    We have Premier and it came with a 300GB cap and we would exceed it nearly every month, using 500-700GB.

    300GB is too low in this day and age when games are up to 60GB to download, that's 1/5 of the months bandwidth right there.
     
  11. Okay, that's SOMEWHAT better. More realistic for high speed use.

    I'm not realistically expecting them to give everyone who gets a 50 Mbps connection 15TB a month of bandwidth.

    Granted, if they're SELLING that type of connection, requiring additional fees for full usage is kinda dumb.

    This should, at least, stop some of the worst abuses of bandwidth overage charges for a while.
     
  12. naib

    naib [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,266
    Joined:
    Jul 26, 2013
  13. Kranium

    Kranium Limp Gawd

    Messages:
    432
    Joined:
    May 27, 2011
    I have that tier Cox internet and I hit 200mbit on a download the other day. It would take right at 23 hours to hit the new cap. Good thing I don't download 2TB files much :p
     
  14. Etherton

    Etherton Will Bang for Poof

    Messages:
    6,958
    Joined:
    Aug 7, 2006
    Comcast, please take note!
     
  15. Kenworth

    Kenworth 2[H]4U

    Messages:
    2,141
    Joined:
    Dec 31, 2007
    I signed up for a 30/5 business plan for unlimited bandwidth because the Ultimate plan had a 400GB cap at that time. I use about 600-700GB a month so this made sense. Now that this much higher cap is in place, I don't need the business plan anymore for the cap issue. I wonder if they will have mercy on me and let me go back to a normal residential plan.
     
  16. ToddW2

    ToddW2 2[H]4U

    Messages:
    4,019
    Joined:
    Nov 8, 2004
    Uh 30mbit is not "UNLIMITED" it's not capped.

    30mbit 24/7 is your limit.

    600-700gb a month is just a bit over 1.5mbit / 100gb a week, so technically you were barely touching that 30mbit biz line at all. ;)
     
  17. xorbe

    xorbe [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,003
    Joined:
    Sep 26, 2008
    Netflix has a thing where it pauses after a bit just to confirm you're still there. At first I didn't like it, but then I understood it was to save everyone's bandwidth.
     
  18. Tweak42

    Tweak42 Gawd

    Messages:
    605
    Joined:
    Dec 1, 2010
    We have their lowest tier service (50Mbps) and we had a 250gb per month, which we hit every few months when the family went on a downloading + viewing binge. I just logged in now to check and it's been bumped 350gb. Think we only got a warning once when we went waay over the cap, otherwise just a little over they didn't say anything.
     
  19. caddys83

    caddys83 2[H]4U

    Messages:
    3,331
    Joined:
    Feb 14, 2009
    Haha I took a 2 week vacation beginning of the month last year and I blew my cap by watching Netflix Star Trek Voyager whole series and watch all of Chris Pirillo vlogs on YouTube.
     
  20. Smoeki

    Smoeki Gawd

    Messages:
    904
    Joined:
    Aug 31, 2013
    lol, nice for the past year I've been hitting around 1.5 to 2 TB every month. They stopped sending me emails about my overages of 400gb a month a long time ago. I've never been disconnected, and the only problem I've had with them was a cable install issue where I told them if they charged me $20 I would disconnect my $100 a month internet and they could put the reason down as being "customer service representative" haha. I ended up with a $60 credit to my account and no problems since then :).
     
  21. [21CW]killerofall

    [21CW]killerofall Aliens...

    Messages:
    3,072
    Joined:
    Mar 16, 2006
    I pay $52 a month with Charter for 100Mbps down and 4Mbps (come on Charter, 4, really?) and I speed-test about 10% over that on both and no cap (and not a hidden cap, they specifically say no cap). I actually had to get a new router a year ago because mine didn't have gigabit so I was maxing out at ~85Mbps down. Other than a lack of a good up speed, I am happy with my service and price. However TV is another story at ~$85 a month.
     
  22. Red Falcon

    Red Falcon [H]ardForum Junkie

    Messages:
    9,990
    Joined:
    May 7, 2007
    [​IMG]
     
  23. bpizzle1

    bpizzle1 2[H]4U

    Messages:
    4,095
    Joined:
    Oct 27, 2007
    I had Cox for a few years until last week when I switched to FIOS because my bill was getting too high and they wouldn't work with me at all. Cox's caps are really just "caps." They never do anything about going over the "limit." The most I've ever seen them do is send you a letter about using a lot of bandwidth.
     
  24. castlefire

    castlefire n00b

    Messages:
    50
    Joined:
    Aug 28, 2014
    I just checked they updated everyone now premier has 700GB not bad
    [​IMG]
     
  25. kbrickley

    kbrickley [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,514
    Joined:
    May 13, 2012
    Maybe they are trying to build up some positive Karma for a possible Time Warner merger :p
     
  26. macksomerville

    macksomerville [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,970
    Joined:
    May 18, 2000
    I have premier and now ultimate for over a decade in Phoenix, never once got a cap message
     
  27. griff30

    griff30 I Lower the Boom!

    Messages:
    5,404
    Joined:
    Jul 15, 2000
    Suddenlink has a 500Gb cap and then its $10 per GB after that.

    Figure in 7Gb per hour of HD Netflix for a family of five..
    One hour a day per person and you break their cap in a few weeks.

    Data Caps are a way of making cord cutters pay the difference of dropping cable.
     
  28. Ashbringer

    Ashbringer [H]ardness Supreme

    Messages:
    5,522
    Joined:
    Jan 25, 2010
  29. Mako360

    Mako360 Limp Gawd

    Messages:
    336
    Joined:
    Mar 1, 2006
    Humblebrag, and not even a good one...
     
  30. w00t69

    w00t69 Limp Gawd

    Messages:
    337
    Joined:
    Aug 9, 2004
    so ultimate was bumped from 400gb to 2000gb and premier was only bumped from 300 to 700? I'm confused... why not at least 1000gb? bastards.
     
  31. Wierdo

    Wierdo [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,776
    Joined:
    Jul 2, 2011
    Nice PR for fractions of a penny, smart.
     
  32. spaceman

    spaceman [H]ardForum Junkie

    Messages:
    14,735
    Joined:
    Jan 7, 2005
    I don't understand something. Why have I never had a DL exceed 8mb/s? Is it supposed to hit 50 on a normal DL or is the speed dependent on the source of the file?

    Cox has been my provider for 14 years now. Good company compared to the others.
     
  33. dr.kevin

    dr.kevin 2[H]4U

    Messages:
    3,053
    Joined:
    Feb 17, 2006
    I still have a hard time reaching 200gb a month.
    and I download 1080p porn too.
     
  34. MrGuvernment

    MrGuvernment [H]ard as it Gets

    Messages:
    19,169
    Joined:
    Aug 3, 2004
    Source.

    your ISP gartunees speeds from your house into their network, beyond that they can not control anything.

    They also tend to give priority to speed test sites so things look fast but if you are always only hitting 8Mb/s i would complain cause something isnt right.
     
  35. Xrave

    Xrave [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,048
    Joined:
    Jun 29, 2004
    I thought Comcast isn't capping?
     
  36. kbrickley

    kbrickley [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,514
    Joined:
    May 13, 2012
    Some Comcast locations have caps ... others do not ... mine tracks your usage against a possible cap but they aren't enforcing the cap at this time
     
  37. dezertrat

    dezertrat Limp Gawd

    Messages:
    352
    Joined:
    May 22, 2008
    i can hit above my "max" speed from steam

    are you sure its not 8 MB/sec which would be about 64mbps. mbps being what internet speed is normally advertised in
     
  38. Trimlock

    Trimlock [H]ardForum Junkie

    Messages:
    15,157
    Joined:
    Sep 23, 2005
    Mine is uncapped. They do however monitor uploads. When I was gone for a month I used a lot of plex and they sent me an angry email of all my suspicious wrong doings. Actually it was an email to let me know my usage spiked and they would start monitoring my usage if it kept spiking encase I was committing evils.
     
  39. kuyaglen

    kuyaglen [H]ardForum Junkie

    Messages:
    9,233
    Joined:
    May 15, 2002
    2TB...I can work with that.
    [​IMG]