Call of Duty Black Ops 4

Riccochet

Fully [H]
Joined
Apr 11, 2007
Messages
25,377
Strange issue that maybe important to others. I overclock my monitor to 75-100 Hz. BO4 doesn't seem to like that, at all. It shows properly in game, but my mouse pointer is way off. Like, if I'm in the settings and go to click on something I have to click above it for it to register the click on item. Set my monitor back to 60 Hz and all is fine again in game.

That's a real bummer.
 

TechLarry

Can't find the G Spot
Joined
Aug 9, 2005
Messages
30,361
I like frames, I had to drop to 1440p with my 1070, it was fighting to stay pegged at the 90FPS cap on Medium/High.

I only did a little in the training room list night, but my 1080ti showed no issues at all @ 3840 X 1600. I'll know more when I get in a battle with shit flying all over the place.
 

TechLarry

Can't find the G Spot
Joined
Aug 9, 2005
Messages
30,361
Feels like I just paid a fortune for this game. I've never spent over $60 on a game and that was ~5 years ago.
Anyway, the battle royale mode is a ton better than Fortnite. Never played PUBG since it is not free.
My RX580 does a decent job at maintaining 1080p/75hz on high graphic settings.

The guns feel SO much better than Fortnite. I can't hit shit in Fortnight because of that stupid offset reticle. It just doesn't point naturally for me. I'm always shooting low/right.
 

Comixbooks

Fully [H]
Joined
Jun 7, 2008
Messages
16,935
shot_0021.jpg
shot_0022.jpg


Cool Car actually got more K-D in this round I'm afraid to try Blackout because I know I don't have a chance. I uninstalled Geforce experience along with everything else and have no lockups at the loading screen anymore plus I updated to the latest drivers which didn't make a difference.
 

Attachments

  • shot_0021.jpg
    shot_0021.jpg
    282.4 KB · Views: 0

lightsout

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 15, 2014
Messages
1,147
I only did a little in the training room list night, but my 1080ti showed no issues at all @ 3840 X 1600. I'll know more when I get in a battle with shit flying all over the place.
It's cake to run, haven't tried BO but the other MP mode I'm at 4k with a 1070 hasn't gone below 60. Mostly 65-80. Left quality at default.
 

Armenius

Fully [H]
Joined
Jan 28, 2014
Messages
26,436
Strange issue that maybe important to others. I overclock my monitor to 75-100 Hz. BO4 doesn't seem to like that, at all. It shows properly in game, but my mouse pointer is way off. Like, if I'm in the settings and go to click on something I have to click above it for it to register the click on item. Set my monitor back to 60 Hz and all is fine again in game.

That's a real bummer.
75 Hz itself is a really high overclock. Are you sure it was a successful overclock? Did you test to see if it was skipping frames?

https://www.testufo.com/frameskipping
 

Comixbooks

Fully [H]
Joined
Jun 7, 2008
Messages
16,935
I like the char. Nomad this time around with trip mines and a Dog my Dog was doing a good job I like when you die you trip mines stay up along with any special you deployed.
 

Motley

2[H]4U
Joined
Mar 29, 2005
Messages
2,481
Well I played last night until 3am. And I have to work today, and of course I get an outage call at 7am. I am hurtin right now. LOL

When I was playing blackout I was getting disconnected several times. Then tried multiplayer and never got disconnected. Looks like they need to do some more work on netcode/servers.

Also was watching Dr Disrespect and it was funny as hell. Watched Shroud too.

I need sleep....
 

Ragenrok

Supreme [H]ardness
Joined
May 15, 2007
Messages
4,385
It's cake to run, haven't tried BO but the other MP mode I'm at 4k with a 1070 hasn't gone below 60. Mostly 65-80. Left quality at default.
yup, running the game on my 1080 and i5-4670k @ 1080p and im getting 120-140fps in the training missions with everything cranked up. My poor 1080 isnt even using its full OC lol, afterburner shows the core only reaching 1900 instead of the 2150 it hits when its really being stressed. Going to play with the resolution scaling next to help get the most I can without dropping below 60. Had to do the same thing with Destiny 2, game would pull 160fps. Had to increase the resolution scaling to 150% to make my gpu work, still got 70-80fps lol.

Next step is to try it on my work laptop, just updating the gpu drivers on its poor 860m lol. I love that developers include resolution scaling now, makes it alot easier to achieve acceptable fps on potato computers to :p
 

Porter_

[H]F Junkie
Joined
Sep 10, 2007
Messages
8,293
Well I played last night until 3am. And I have to work today, and of course I get an outage call at 7am. I am hurtin right now. LOL

:D good man. That was my plan but I got pulled away from the game at midnight and shut it down. Hope to play tonight and into the early morning hours.
 

Ragenrok

Supreme [H]ardness
Joined
May 15, 2007
Messages
4,385
yup, running the game on my 1080 and i5-4670k @ 1080p and im getting 120-140fps in the training missions with everything cranked up. My poor 1080 isnt even using its full OC lol, afterburner shows the core only reaching 1900 instead of the 2150 it hits when its really being stressed. Going to play with the resolution scaling next to help get the most I can without dropping below 60. Had to do the same thing with Destiny 2, game would pull 160fps. Had to increase the resolution scaling to 150% to make my gpu work, still got 70-80fps lol.

Next step is to try it on my work laptop, just updating the gpu drivers on its poor 860m lol. I love that developers include resolution scaling now, makes it alot easier to achieve acceptable fps on potato computers to :p

So just finsihed testing on my 860m and it surpised me. Game defaulted everything to low and dropped my resolution scaling to 70% on its own but they nailed it, FPS was bouncing between 65-80fps in the training mission (with 1 drop to 45 for a second), game looks like ass compared to my home PC but atleast its playable while im "working" :p
 

Comixbooks

Fully [H]
Joined
Jun 7, 2008
Messages
16,935
How do I go about changing loadouts?

Doh I have to reach level 5 I'm level 4 I was playing though the story mode with characters :p
I figured it out once you create a class you go to player then you chose showcase character I had to plug in my X-box controller for the checkmark to pop up it doesn't show up on keyboard mouse. If you play though the story modes for character you get more specials to unlock then if you didn't do the training.
 
Last edited:

Eshelmen

Supreme [H]ardness
Joined
Feb 3, 2004
Messages
5,195
Is this one better than the others? Thinking about canceling my 76 pre order and getting this instead.



Game is far better than the last several COD titles imo..

Haven't enjoyed a cod game since BO 1

Blackout mode is nuts and Zombies is awesome.

Haven't done multiplayer yet
 

lightsout

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 15, 2014
Messages
1,147
Well I played last night until 3am. And I have to work today, and of course I get an outage call at 7am. I am hurtin right now. LOL

When I was playing blackout I was getting disconnected several times. Then tried multiplayer and never got disconnected. Looks like they need to do some more work on netcode/servers.

Also was watching Dr Disrespect and it was funny as hell. Watched Shroud too.

I need sleep....
Oh man dude that's terrible, I don't do good on that little sleep. The game is fun. I'm not sure about Black Out yet. I don't even kno what to do I air dropped like 10 miles from my team lol and didn't have any of the weapons I had picked up.

Multi player has been fun though.
 

NukeDukem

2[H]4U
Joined
Feb 15, 2011
Messages
2,447
So guys... this or BFV? I haven't played a CoD game since the original Modern Warfare. Just feel like Battlefield has been all downhill lately. I like big maps and vehicles. Does this game offer those? I'm really thinking about skipping BFV entirely if this is a good alternative...
 

Porter_

[H]F Junkie
Joined
Sep 10, 2007
Messages
8,293
So guys... this or BFV? I haven't played a CoD game since the original Modern Warfare. Just feel like Battlefield has been all downhill lately. I like big maps and vehicles. Does this game offer those? I'm really thinking about skipping BFV entirely if this is a good alternative...

IMO this is not an aternative to BFV. There is only one big map with vehicles and it’s in Blackout. The rest of the game is standard COD, but admittedly the much better Treyarch version of COD. Just one guy’s opinion.
 

lightsout

[H]ard|Gawd
Joined
Mar 15, 2014
Messages
1,147
So guys... this or BFV? I haven't played a CoD game since the original Modern Warfare. Just feel like Battlefield has been all downhill lately. I like big maps and vehicles. Does this game offer those? I'm really thinking about skipping BFV entirely if this is a good alternative...
I prefer BF and it's the main game I play. I liked the beta for bfv a lot. Some didn't.

That said I'm getting both. This game is fun. When bf comes out I'll grab it too.
 

96redformula

2[H]4U
Joined
Oct 29, 2005
Messages
2,568
So I am not a COD guy at all, but from my understanding is that COD multiplayer is more of a comparison to Counter Strike rather than BF?
 

Dan

Supreme [H]ardness
Joined
May 23, 2012
Messages
7,838
So I am not a COD guy at all, but from my understanding is that COD multiplayer is more of a comparison to Counter Strike rather than BF?
eh, not really. Its really fast paced. CS: is slower.
 

BlueWeasel

Limp Gawd
Joined
Feb 27, 2006
Messages
458
I really want to get it, but find COD gameplay seems to be getting faster and faster. Getting old with lower reaction time sucks.
 

Motley

2[H]4U
Joined
Mar 29, 2005
Messages
2,481
Is there a new patch out now, because last night I never got one.

This game is absolutely the best COD I have played. The graphics are great, and more important gameplay is fun. I'm liking the maps too. I haven't played a COD game since 2013.

I got some sleep now, so I'm about ready to jump on again.
 

Staples

Supreme [H]ardness
Joined
Jul 18, 2001
Messages
7,978
So I am not a COD guy at all, but from my understanding is that COD multiplayer is more of a comparison to Counter Strike rather than BF?
I'd say COD is definitely more like CS than BF. COD has fairly small maps, smaller than CS so it is very fast paced.
 

Sodapopjones

[H]ard|Gawd
Joined
Aug 22, 2012
Messages
1,936
Weirdly enough I never moved on to Blackout, I have been enjoying multiplayer (even though sniper rifles are getting old) is the deluxe version worth the upgrade? Anyone seeing the extra maps pop up in multiplayer? I know I have only seen 4 or 5 maps total...
 

Hunter Bop

n00b
Joined
Aug 18, 2018
Messages
11
I can't play it. It loads the opening screen and then battle.net bounces it out and tells me to open it with the battle.net app. The problem is I did. I am new to Battle.net and when I install it I don't even see it as a program installed. No desktop icon and I can't find it in my programs. I have to click on set-up all over again to get into it. I requested a refund and they granted it.
 

ReconSniper

[H]ard|Gawd
Joined
Apr 3, 2002
Messages
1,860
I had some fun playing it, but still prefer the abortion that is PUBG to blackout. But this is something new and fun for a while. The sniper rifle seems way OP in multiplayer and the armor seems way to OP in Blackout. Other than that, it was money well spent.
 

Etherton

Will Bang for Poof
Joined
Aug 7, 2006
Messages
6,997
My son is running this on my old PC. i7-4770K, 16gb RAM, SSD and a 1060 6gb. It'll start and exit to the desktop within a min. Updated everything and reinstalled GPU drivers. Anyone else having an issue? Plays fine on the rig in my signature.
 

TechLarry

Can't find the G Spot
Joined
Aug 9, 2005
Messages
30,361
Ok, having a LOT of fun but there's something that needs immediate attention on the Dev's part. Not sure how to fix it but....

I'm GD tired of game after game after game of landing and being wasted within 10 sec of landing.

There needs to be a 'null' period to at least let people get landed and shake off the dust. Guys who learn where a weapon is land on it every game and just blast the shit out of others landing.
 
Top