AVAST anti-virus and HardForum

Discussion in 'General Software' started by htpc_user, Jan 20, 2011.

  1. htpc_user

    htpc_user [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,419
    Joined:
    Jun 27, 2008
    Didn't know where else to ask this question, but is anyone else using Avast anti-virus? Every time I click on a topic and it takes me to the page on HardForum, avast pops up with a message about a Trajon Horse virus. I've got it installed on 2 different PCs and I have this happen on both of them when I'm on HardForum.
     
  2. zero2dash

    zero2dash [H]ardness Supreme

    Messages:
    6,081
    Joined:
    Oct 23, 2007
    Last week there were attacks on [H] with a trojan through Java, things seem to have been fixed by the end of last week though.

    Have you tried clearing cache and whatnot? That could be where the problem is coming from....old/cached files.
     
  3. Joe Average

    Joe Average Ad Blocker - Banned

    Messages:
    15,459
    Joined:
    Apr 6, 2008
    I sure hope this isn't starting all over again, but it just might. :(
     
  4. DogsofJune

    DogsofJune 2[H]4U

    Messages:
    2,293
    Joined:
    Nov 7, 2008
  5. W.Feather

    W.Feather Hard DC'er for Aug 2012/ Feb 2019

    Messages:
    11,137
    Joined:
    Nov 10, 2009
    Using avast now, no popup's of the sort.....
     
  6. FrgMstr

    FrgMstr Just Plain Mean Staff Member

    Messages:
    47,992
    Joined:
    May 18, 1997
    Avast is traditionally a POS for me. Get MSE, don't look back.

    That said, we were hacked daily LAST WEEK.

    We just got hit again for the first time this week. Code is now removed. If you are getting a warning now, it is a false positive.

    Using Chrome and MSE and I have not had an issue yet. Either Chrome caught it or MSE caught it. Today, no message, both ignored the code, no infection.
     
  7. RadioActiveLobster

    RadioActiveLobster Gawd

    Messages:
    1,008
    Joined:
    Mar 20, 2010
    I've been debating installing MSE but last time I did it royally screwed my computer and I had to system restore to get the computer back in working order.

    I've been wary of installing it since
     
  8. htpc_user

    htpc_user [H]ard|Gawd

    Messages:
    1,419
    Joined:
    Jun 27, 2008
    It happened to me today while on my main PC. That may be the first time I've been to HardForum on it in a long time since I do most of my web surfing on my laptop. I'm on my laptop right now and no avast warnings occurred.
     
  9. FrgMstr

    FrgMstr Just Plain Mean Staff Member

    Messages:
    47,992
    Joined:
    May 18, 1997
    MSE went from Beta to an actually product recently...


    I would suggest to everyone that you run Malwarebytes too.
     
  10. Spare-Flair

    Spare-Flair [H]ardness Supreme

    Messages:
    7,471
    Joined:
    Apr 4, 2003
    A friend had Alvira sending them warnings about Hardforums last week as well. Avast gave me no issues. Maybe I'll check out MSE.
     
  11. bigdogchris

    bigdogchris [H]ard as it Gets

    Messages:
    17,786
    Joined:
    Feb 19, 2008
    It's not that Avast is raising it as a false positive, it's that Avast has a built in web filter. MSE and other similar products will let the trorjan/java ap fully download before notifiying you. Avast prompts you as it's coming through the pipe.

    I personally would rather it be blocked before it gets to my hard drive but to each their own.
     
  12. nessus

    nessus 2[H]4U

    Messages:
    2,221
    Joined:
    Jan 30, 2001
    That changed when MSE updated, it warns before the file write is committed, not after. Also, I've only had issues with the HardForum when using Firefox. Haven't had problems when browsing with IE8.

    My Untangle box hasn't been filtering it out which has me more concerned, but aparently the referenced link is being blocked in IE8. I'd rather it be blocked before its even on my internal network wires. :)
     
    Last edited: Jan 22, 2011